Σύρος: Σε ρυθμούς… καρναβαλιού και με «άρωμα» Γαλλίας!

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων - Επετεύχθη ο βασικός στόχος της εξωστρέφειας, με συμμετοχές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από τη Γαλλία!

0

Σύρος: Σε ρυθμούς… καρναβαλιού και με «άρωμα» Γαλλίας!

  • Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των διοργανωτών με τους εκπροσώπους των ομάδων  
  • Επετεύχθη ο βασικός στόχος της εξωστρέφειας, με συμμετοχές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τη Γαλλία!

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού κινείται πλέον η Σύρος, καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2018!

Το Συριανό Καρναβάλι αποτελεί πλέον ένα από τα πιο γνωστά και ανερχόμενα καρναβάλια στην Ελλάδα, με την δυναμική του κάθε χρόνο να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Αυτό αναμένεται να γίνει ακόμα περισσότερο φέτος, καθώς ο βασικός στόχος που τέθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού και την αρμόδια αντιδήμαρχο Θωμαή Μενδρινού, που είναι η εξωστρέφεια και η προβολή της Σύρου, φαίνεται να επιτυγχάνεται και με το παραπάνω!

Οι συμμετοχές είναι και πάλι πολλές και αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Το ευχάριστο είναι ότι πέραν από τις ομάδες της Σύρου φέτος συμμετοχή έχουν δηλώσει ομάδες από την Αθήνα, την Χαλκίδα, το Κορωπί, αλλά και την Γαλλία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, στο Συριανό Καρναβάλι έχει δηλώσει συμμετοχή και μία ομάδα από τη Γαλλική πόλη της Γκριγιόν, της αδελφοποιημένης πόλης με τον πρώην Δήμο Άνω Σύρου!

Καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια και την προώθηση του Συριανού Καρναβαλιού, όπως μας ανέφερε η αντιδήμαρχος κα. Μενδρινού, έχει παίξει η συνεργασία που υπάρχει φέτος με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, που έχουν βοηθήσει σημαντικά στο κομμάτι της προώθησης-διαφήμισης του Συριανού Καρναβαλιού.

Επίσης πολύτιμη είναι η βοήθεια του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης AMSTEL, καθώς και του χορηγού επικοινωνίας που είναι η ΕΡΤ, τους οποίους η Αντιδήμαρχος και το Τμήμα Πολιτισμού ευχαριστούν θερμά.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στους διοργανωτές και τους εκπροσώπους των ομάδων.

Εκεί συζητήθηκαν διάφορα οργανωτικά-διαδικαστικά θέματα και αξίζει να αναφέρουμε ότι η προετοιμασία για το φετινό καρναβάλι ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι.

Μία πολύ θετική εξέλιξη που γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε χώρος για την κατασκευή-προετοιμασία των αρμάτων. Πρόκειται για μία αποθήκη που παραχώρησε ο κ. Αλέκος Ξαγοράρης, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του.

Ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε ήταν αυτό των βραβείων, όπου τα περασμένα χρόνια υπήρξαν κάποια παράπονα. Κάποιες ομάδες ζήτησαν να καταργηθούν τα βραβεία, προκειμένου να μην δημιουργούνται ζητήματα ανταγωνισμού.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές, θέλοντας να δείξουν ότι οι ίδιες οι ομάδες αποφασίζουν και έχουν τον πρώτο λόγο, πρότειναν η κριτική επιτροπή να αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε συμμετέχουσα ομάδα, ο οποίος φυσικά δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει την ομάδα του.

Οι ομάδες αναμένεται να επεξεργαστούν αυτή την πρόταση και να αποφασίσουν οι ίδιες, επομένως το θέμα της ύπαρξης ή όχι βραβείων θα αποφασιστεί οριστικά μέσα στις επόμενες μέρες.