Συναυλία κλασσικής μουσικής από το Ωδείο Μυθωδία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίλοχο

0

Συναυλία κλασσικής μουσικής από το Ωδείο Μυθωδία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίλοχο

Το Ωδείο Μυθωδία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος , με χαρά σας προσκαλούν στην συναυλία Κλασσικής μουσικής με τον εξαίρετο καθηγητή κιθάρας & σολίστ Γιώργο Μπεχλιβάνογλου.
Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα του Π.Σ.Αρχίλοχος
Εισιτήρια : 5 Ευρώ
3 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών
Δωρεάν είσοδος για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 θα ακολουθήσει διάλεξη/σεμινάριο του κ.Γιώργου Μπεχλιβάνογλου στο Ωδείο Μυθωδία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς και μαθητές όλων των μουσικών οργάνων.

Υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στην γραμματεία του Ωδείου Μυθωδία καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός συμμετεχόντων.

θέμα του σεμιναρίου/διάλεξης:

“Μουσική γραφή, ερμηνεία και υπονοούμενα”

Πρώτα απ’ όλα τι είναι η μουσική γραφή;

Μια σύμβαση, μια συμφωνία, μεταξύ ανθρώπων όπως είναι η γλώσσα, τα μαθηματικά και άλλες τέτοιες συμβάσεις. Όλες αυτές οι συμβάσεις προσπαθούν να εξηγήσουν με κάποιο τρόπο την φύση και τα φαινόμενά της. Όλες όμως έχουν αδυναμίες και φτάνουν ως ένα σημείο το οποίο μπορεί να είναι πολύ κοντά στην εξήγηση αλλά ποτέ δεν φτάνει ακριβώς.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στην γραφή και αποτύπωση της μουσικής σκέψης. Το μυαλό του μουσικού – συνθέτη φαντάζεται, σκέφτεται και μετά αποτυπώνει στο χαρτί. Κατά πόσο όμως μπορεί να αποτυπώσει την μουσική του όπως ακριβώς την φαντάζεται;

Όποιος έχει προσπαθήσει να καταγράψει έστω και ένα μικρό κομμάτι που έχει συνθέσει μόνος του, έχει σίγουρα νιώσει τους περιορισμούς και τις αδυναμίες της γραφής. Έχει σίγουρα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να φτάσει όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματική του σκέψη και στο τέλος έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να γραφτούν αλλά υπονοούνται, εναποθέτοντας τις ελπίδες του, ότι ο ερμηνευτής που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου του θα τα καταλάβει και θα ερμηνεύσει ανάλογα.

Στη διάλεξη που θα δοθεί στις 21 Ιανουαρίου από τον καθηγητή και σολίστ κλασικής κιθάρας Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, θα αναλυθούν θέματα της μουσικής γραφής, τι δεν μπορεί ή δεν είναι λειτουργικό να γραφτεί, πως υπονοείται και πως η κατανόησή του επηρεάζει καθοριστικά την εκτέλεση και ερμηνεία ενός μουσικού έργου. Μια διάλεξη που αφορά και απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς και ερμηνευτές ανεξαρτήτως οργάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here