Κοπή πίτας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης: Ευχές για συνεργασία και ένα δημιουργικό 2018

0

Κοπή πίτας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης: Ευχές για συνεργασία και ένα δημιουργικό 2018

Την καθιερωμένη εκδήλωση, κάθε χρόνο στις 2 Ιανουαρίου, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Με κοινή συνισταμένη όλων την ανάγκη για συνεργασία και ευχές για ένα δημιουργικό 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, του Καθολικού Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου, του βουλευτή Κυκλάδων της κυβέρνησης Αντώνη Συρίγου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσου, των επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών αρχών, δημοτικών συμβούλων, μελών των τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νησιού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σύρου και με τις ευχές του Καθολικού Επισκόπου, κ.κ. Πέτρου Στεφάνου, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος πέραν των καθιερωμένων ευχών, έκανε και έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής για την χρονιά που πέρασε, αλλά και τον προγραμματισμό γι’ αυτή που μόλις ξεκίνησε.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί-τοποθετήσεις από τον βουλευτή Αντώνη Συρίγο, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης Ανθή Χαλκιά, τον περιφερειακό σύμβουλο Μάκη Δαδάο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Ρούσσο, την διοικήτρια του Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Ανδρέα Γιαλόγλου και Παύλο Χρυσαφίδη (απουσίαζε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Καΐλης).

Όπως προαναφέραμε, κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις όλων ήταν η ανάγκη για καλή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς με σκοπό την πρόοδο και ανάπτυξη της Σύρου, με επίκεντρο αυτών των τοποθετήσεων να αποτελούν το Νεώριο και το Πανεπιστήμιο.