Πωλητήριο, ξενοδοχεία, Μύκονος, Σαντορίνη

Βάζουν “Πωλητήριο” σε γνωστά ξενοδοχεία σε Μύκονο και Σαντορίνη;

Στην πώληση του χαρτοφυλακίου μονάδων ΑΠΕ αλλά και δύο ξενοδοχείων Grace στη Μύκονο και Σαντορίνη προχωρούν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη (Libra Group), μειώνοντας για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, την έκθεσή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day.gr.

Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω μονάδες  κατά κύριο λόγο εξαγοράστηκαν, την περίοδο 2013-16, με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. Με τα χρήματα, τα οποία θα εισπραχθούν από τις παραπάνω πωλήσεις, ο όμιλος θα αποπληρώσει δανεισμό, κλείνοντας έτσι και τυπικά την υπόθεση που άνοιξε με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το πώς καλύφθηκε η τελευταία αύξηση κεφαλαίου συστημικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Libra έχει προγραμματίσει τη δημιουργία δυο νέων πολυτελών ξενοδοχείων στην περιοχή της Καλαμάτας και στην Κέα και είναι άγνωστο εάν οι νέες εξελίξεις έχουν επίπτωση στα έργα αυτά. Η επένδυση της Καλαμάτας έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και υλοποιείται σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων. Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 125 δωματίων, συνεδριακούς χώρους, σπα κ.ά., ενώ προβλέπεται η δημιουργία  40 αυτόνομων βιλών προς πώληση. To ξενοδοχείο της Κέας θα έχει δυναμικότητα 32 δωματίων και σουιτών, δύο εστιατόρια και σπα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 17 τουριστικές βίλες προς πώληση.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here