Περίλαμπρος Εορτασμός του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου (ΦΩΤΟ)

0
Εορτασμός, Πολιούχου, Σύρος, Αγίου Νικολάου

Περίλαμπρος Εορτασμός του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα τιμή και δόξα, η Σύρος τίμησε σήμερα το πρωί τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών σε όλο τον κόσμο, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Το θαλασσοδαρμένο Άγιο των Ναυτικών, προστάτη των παιδιών και των φτωχών και πολιούχο της Άγιο Νικόλαο τίμησε σήμερα το πρωί, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, το νησί της Σύρου με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, του Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου και του ιερού κλήρου του νησιού.

Η Σύρος γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, με λαμπρότητα, κατάνυξη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, Αντιδημάρχων και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Διοικητών της Αστυνομίας, των Σωμάτων Στρατού και Ναυτικού και υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, σπουδαστών και σπουδαστριών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, των Πολιτευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού, κ. Γεωργίου Βακόνδιου και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε η λιτανεία της Αγίας Εικόνας και του τιμίου αποτμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπέμφθηκαν δεήσεις, υπέρ των Ναυτιλλομένων, ενώ έριξαν στέφανα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνιγέντων στη θάλασσα.

Επιπρόσθετα, τιμές απέδωσε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και τα σκάφη των αλιέων και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Την λιτανεία πλαισίωσαν σπουδαστές της ΑΕΝ ,σύλλογοι και μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων.