Σύνδεση Ραφήνας-Κυκλάδων-Κρήτης – Εκτός η Σύρος

Από τον Απρίλιο τα δύο Superferry της Golden Star Ferries θα εκτελούν καθημερινά δρομολόγια Ραφήνα-Ηράκλειο και αντίστροφα, με ενδιάμεσους σταθμούς έξι νησιά των Κυκλάδων

3

Σύνδεση Ραφήνας-Κυκλάδων-Κρήτης – Εκτός η Σύρος

Νέα δεδομένα στην ακτοπλοΐα φέρνει η πρόταση της Golden Star Ferries που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του enandro.gr.

Η εταιρεία των αδελφών Στεφάνου προχωρά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ραφήνας με την Κρήτη και ενδιάμεσους σταθμούς έξι νησιά των Κυκλάδων, στα οποία όμως δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η Σύρος…

Πιο αναλυτικά η πρόταση της εταιρείας περιλαμβάνει την δρομολόγηση των δύο Superferry από τις 23 Απριλίου του 2018 στη γραμμή Ραφήνα-Κυκλάδες-Ηράκλειο με καθημερινά δρομολόγια.

Το ένα πλοίο θα διανυκτερεύει στην Ραφήνα και θα αναχωρεί το πρωί για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Ίο-Σαντορίνη-Ηράκλειο και το άλλο θα διανυκτερεύει στο Ηράκλειο και θα αναχωρεί το πρωί για Σαντορίνη-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα (δεν θα πιάνει Ίο).

Ραφήνα-Άνδρος-Σύρος ξανά από την άνοιξη

Το δυσάρεστο είναι ότι η Σύρος έμεινε και πάλι εκτός, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να έχει καθημερινή σύνδεση με Κρήτη, Ραφήνα, αλλά και Πάρο-Ίο-Σαντορίνη.

Το υπάρχον δρομολόγιο του Superferry καθημερινά από Ραφήνα-Άνδρο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και αναμένεται να διακοπεί σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, η σύνδεση της Σύρου με Ραφήνα και Άνδρο αναμένεται να επανέλθει από την άνοιξη, καθώς η Sea Jets του Μ. Ηλιόπουλου έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της να βάλει ταχύπλοο σε αυτή τη γραμμή, κάτι που αν γίνει θα μειώσει αισθητά το χρόνο του ταξιδιού από Ραφήνα και Άνδρο.

Όπως και να χει, οι αλλαγές που θα υπάρχουν στην προσεχή ακτοπλοϊκή περίοδο αναμένονται μεγάλες, με την Σύρο να είναι ούτε κερδισμένη, ούτε χαμένη, αφού από τη μία δεν περιλαμβάνεται στη σύνδεση με την Κρήτη, από την άλλη όμως θα αποκτήσει και πάλι σύνδεση με Ραφήνα-Άνδρο και μάλιστα με ταχύπλοο.

Με πληροφορίες από το enandro.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here