Το ΣτΕ ακύρωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-πεζοδρομήσεις του 2009

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2009 με τις οποίες είχαν πεζοδρομηθεί οι οδοί Θ. Σπερχειού - Πρωτοπαπαδάκη και κάποιες άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Ερμούπολης

Σύρος, Εμπορικός Σύλλογος, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, Μεγάλη Εβδομάδα

Το ΣτΕ ακύρωσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-πεζοδρομήσεις του 2009

“Βόμβα” από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Ερμούπολης!

Το ΣτΕ με απόφασή του ακυρώνει τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης το 2009, σύμφωνα με τις οποίες είχαν πεζοδρομηθεί οι οδοί Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, καθώς και κάποιες άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση αυτή του ΣτΕ πάρθηκε πριν από 3,5 χρόνια (Μάρτιος 2014), ωστόσο δημοσιεύθηκε μόλις πριν από δύο μήνες (Οκτώβριος 2017).

Η απόφαση του ΣτΕ βασίστηκε στην προσφυγή που είχαν καταθέσει 40 δημότες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Ερμούπολης (μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρηματίες), οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σύρος: Νέες προσεγγίσεις πολυτελών κρουαζιερόπλοιων το 2018 και το 2019

Πλέον, οι πεζοδρομήσεις των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη είναι στον… αέρα, ενώ τον ασκό του Αιόλου θα ανοίξουν τυχόν νέες προσφυγές πολιτών κατά παραβάσεων και προστίμων που τους είχαν επιβληθεί βάσει αυτών των πεζοδρομήσεων-κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Το θέμα απασχολεί έντονα την Δημοτική Αρχή, η οποία καλείται να διαχειριστεί ακόμη μία “καυτή πατάτα”, για την οποία όμως δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, καθώς πρόκειται για αποφάσεις προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων. Πριν γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια, το θέμα θα εξεταστεί ενδελεχώς από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ