Ο Γ. Λεονταρίτης για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι μπροστάρης και στα επόμενα βήματα με πρώτο τη διεκδίκηση της μεταβίβασης της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου "Λοχαγού Ζαφείρη" για τη δημιουργία πανεπιστημιούπολης"

Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, Υπουργός Παιδείας

Ο Γ. Λεονταρίτης για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο

Με τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία επικύρωσης της Σύρου ως έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά τη λήψη της τρίτης θετικής απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είχε ήδη ενημερώσει από τις 28 Σεπτεμβρίου για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης της Σύρου.

“Αισθάνομαι ικανοποίηση που η πρωτοβουλία που αναλάβαμε απέδειξε περίτρανα πως αν υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες και καθολική συμμετοχή κερδίζονται πράγματα τα οποία φαίνεται να έχουν χαθεί” τόνισε με σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προσθέτοντας:

“Το ποιοι ανακίνησαν το θέμα και πρωταγωνίστησαν στη διεκδίκηση είναι γνωστό από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και δελτία τύπου και δεν θα το επαναλάβω.

Νιώθω από καρδιάς την ανάγκη να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά, δημόσια, τους δύο ιεράρχες μας, τον Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β΄ και τον Επίσκοπο Καθολικό κ.κ. Πέτρο, τους Κυβερνητικούς βουλευτές Κυκλάδων, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, τους Καθηγητές, τον Φοιτητικό Σύλλογο, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους απόφοιτους του Τμήματος, τον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων, τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης “ο Ερμής”, τον Σύλλογο Επαγγελματιών, Επισιτισμού και Εστιάσεως “ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ”, την Ένωση Ξενοδόχων Σύρου, την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου, και κυρίως τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς τη θετική ψήφο των οποίων δεν θα είχαμε πετύχει τα σημερινά θετικά αποτελέσματα.

Για να μη δημιουργούνται όμως φρούδες ελπίδες οφείλω για μία ακόμη φορά να επισημάνω ότι η τυπική επικύρωση του ορισμού της Σύρου ως έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής αποτελεί το πρώτο βήμα της “μάχης” που δώσαμε και χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι μπροστάρης και στα επόμενα βήματα με πρώτο τη διεκδίκηση της μεταβίβασης της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου “Λοχαγού Ζαφείρη” για τη δημιουργία πανεπιστημιούπολης. Είμαι βέβαιος πως και σ΄ αυτόν τον αγώνα θα έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες όλους τους φορείς και τους πολίτες του νησιού μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Τ.Ο. ΝΔ Σύρου για την επίσκεψη Τσίπρα στο νησί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here