Σύρος: Δεκάδες φθηνά βιβλία για καλό σκοπό!!!

0

Σύρος: Δεκάδες φθηνά βιβλία για καλό σκοπό!!!

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου, Πνευματικού Περιεχομένου, την Κυριακή, 3η Δεκεμβρίου, την οποία διοργανώνει η Κατηχητική Ομάδα της ενορίας και η οποία θα λειτουργεί κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου, 10 π.μ- 1 μ.μ., στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Γενέσεως της Θεοτόκου, στα Χρούσσα της Σύρου.
Την έκθεση πλαισίωσαν τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως με τις Νηπιαγωγούς τους, τα οποία φιλοτέχνησαν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και διακόσμησαν το προαύλιο του Ναού.
Η ανάγνωση βιβλίων είναι σαν να πίνεις νερό και να τρως. Το πνεύμα που δεν διαβάζει, ατροφεί, ακριβώς όπως και το σώμα που δεν τρέφεται σωστά, είχε πει κάποτε ο κλασικός Γάλλος συγγραφέας Βικτώρ Ουγκό. Δίχως καμία αμφιβολία τις Κυριακές του Δεκεμβρίου τα παιδιά του Κατηχητικού θα προσφέρουν ουκ ολίγη πνευματική τροφή στους φίλους της λογοτεχνίας.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα στον Οίκο Ευγηρίας Αγίου Ιωάννου Ταλάντων (είδη καθαρισμού) και σε παιδιά που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών, τα οποία θα τα προσφέρει αντιπροσωπεία της Κατηχητικής Ομάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Εθελοντική Διακονία Ασθενών».