Δωρόθεος Β ´:16 χρόνια στο τιμόνι της Μητρόπολης Σύρου

Δωρόθεος Β ´:16 χρόνια στο τιμόνι της Μητρόπολης Σύρου

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που το πηδάλιο της μητρόπολης Σύρου ανέλαβε ο Δωρόθεος Β’ , ο κατά κόσμον Σταύρος Πολυκανδριώτης.

Μητροπολίτης Σύρου εξελέγη την 14η Δεκεμβρίου 2001, και χειροτονήθηκε στη μητρόπολη Αθηνών από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Ενθρονίσθηκε στην Ερμούπολη στις 19η Ιανουαρίου 2002, ως Δωρόθεος Β’.

Επι των ημερών του η μητρόπολη Σύρου παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε απόρους συνανθρώπους μας, ίδρυσε παιδικό σταθμό φοιτητική εστία, οίκο ευγηρίας, εργαστήριο αγιογραφίας, παρέχει φιλοξενία σε προσκυνητές, έχει κατασκηνώσεις, εκκλησιαστικό μουσείο και έχει αναπτύξει το θρησκευτικό τουρισμό.

Διαβάστε το άρθρο του Αρχιερατικού Επίτροπου Σύρου † Πρωτοπρ. Φλαβιανου Αλμπέσκου

Πέρασαν 16 χρόνια από εκείνο το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου του 2001, όταν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της Σύρου και των άλλων ένδεκα νησιών της Ιεράς μας Μητροπόλεως ανήγγειλαν την εκλογή του Αρχιμ. Δωρόθεου Πολυκανδριώτη σε Μητροπολίτη Σύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ράνια Αντωνοπούλου: «Δεν παραιτούμαι» - Δείτε φωτογραφίες απο την βίλα στη Σύρο

Και σήμερα, 16η επέτειο της εκλογής του, οι Κληρικοί της Σύρου, μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης αναφωνούμε ότι όντως “τοιοῦτος ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς”!

Η αγάπη του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής, της έμπρακτης φιλανθρωπίας, της μακροθυμίας, της ανεξικακίας, της διαρκούς και ανύστακτης φροντίδας για το ποίμνιό του, ένα ακαταπόνητο σπορέα του Λόγου του Θεού, που διασχίζει με κάθε πρόσφορο μέσο στεριά, θάλασσα και ουρανό, αψηφώντας τρικυμίες και κακοκαιρίες, για να βρεθεί κοντά στο λαό και του μικρότερου νησιού και της πλέον ολιγάνθρωπης Ενορίας…

Ένα αληθινό Επίσκοπο του Χριστού, ο Οποίος, εν τω προσώπω του «επεσκέψατο τον λαόν αυτού», ένα αληθινό Πατέρα, που συμπάσχει στους κόπους των παιδιών του, δακρύζει στους πόνους τους, συμμερίζεται τις αγωνίες της καθημερινότητας τους και αγωνίζεται για την πρόοδο και την προκοπή τους, ένα Πατέρα γεμάτο αγάπη, στοργή και μέριμνα διαρκή για τα παιδιά του, χάρη στον οποίο εκατοντάδες οικογένειες εφοδιάζονται με τρόφιμα, και εκατοντάδες εμπερίστατοι συνανθρωποί μας ενισχύονται οικονομικά στην αποπληρωμή χρεών, λογαριασμών, φαρμάκων, νοσηλείων και στην κάλυψη άλλων βιοτικών τους αναγκών, ενώ εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές  ενισχύονται έκτακτα και τακτικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κυκλάδες: Αυτοί είναι οι 62 δ/ντες των μονοθέσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Αμνησίκακος, ανεξίκακος και συγχωρητικός προς όλους όσοι τον στενοχωρούν, τον πικραίνουν, τον κατηγορούν ή τον συκοφαντούν, επιλέγει το δύσκολο δρόμο της σιωπής και της φαινομενικής αδυναμίας της αγάπης.

Γι` αυτόν, λοιπόν, τον Επίσκοπο της καρδιάς μας αξίζει να είμαστε – και ΕΙΜΑΣΤΕ – περήφανοι και να ευχαριστούμε το Θεό, που μας τον χάρισε, και να Τον παρακαλούμε να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσει και να διευρύνει ακόμα περισσότερο το έργο του και την προσφορά του προς τον άνθρωπο, επιτελώντας για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια τη θυσιαστική και σταυρική Αρχιερατική του Διακονία, για τη δόξα του Θεού και της Εκκλησίας Του, επ` αγαθώ και σωτηρία του ποιμνίου του !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Magic Wash: Πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων με κέρμα τώρα και στην Σύρο

Ερμούπολη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Για τον Ιερό Κλήρο της Σύρου

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου

† Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της Ιεράς Μητρόπολη Σύρου του Αρχιμ.Βενεδίκτου Φραγκογιάννη.