Στην 22η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς συμβουλίου χορού CID Unesco, η Γεωργία Ράπτη

22η Γενική Συνέλευση Διεθνούς συμβουλίου χορού, CID Unesco, Γεωργία Ράπτη

Στην 22η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς συμβουλίου χορού CID Unesco, η Γεωργία Ράπτη

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, πραγματοποιήθηκε η 22η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς συμβουλίου χορού CID Unesco.

Η Πρόεδρος του τμήματος Τήνου Cid Unesco, κα Γεωργία Ράπτη, έλαβε μέρος εκπροσωπώντας το τμήμα Τήνου το οποίο συστάθηκε κατόπιν έγκρισης του κεντρικού, με έδρα τη Γαλλία, τον Ιούλιο του 2016 σε ειδική τελετή, στα πλαίσια του παγκοσμίου συνεδρίου χορού στην Αθήνα.

Στη συνέλευση, έγιναν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ του κεντρικού τμήματος Cid Unesco. Στην ομιλία της, παρουσίασε τους στόχους του τμήματος Τήνου εκτενώς, αναφέρθηκε στο νησί προβάλλοντας το στα μέλη που παρίσταντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μήλος: Η κυβέρνηση στέλνει υδροφόρα για την ενίσχυση των αποθεμάτων νερού

 

Επιπλέον, παρουσίασε την Εβδομάδα Χορού «ΕυρυΤήνια», το νέο θεσμό του νησιού που ξεκίνησε το 2017 στην Τήνο υπό την αιγίδα του τμήματος. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραπάνω από 18 προέδρους άλλων τμημάτων εντός και εκτός Ελλάδας (Γαλλίας, Ιταλίας, Αρμενίας, Ουκρανίας, Αθήνας, Πειραιά, Γερμανίας, Ινδίας, Ρωσίας κ.ά.). Διένειμε έντυπο υλικό που είχε δημιουργήσει το τμήμα Τήνου για να προωθήσει τόσο τους στόχους του όσο και πληροφορίες για το νησί.

 

Τέλος, σε συνέχεια των συναντήσεων με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, επέστρεψε με αρκετές προτάσεις συνεργασιών που θα αρχίσουν να υλοποιούνται σταδιακά, προβάλλοντας το νησί μας σε μια προσπάθεια να γίνει πόλος έλξης με όχημα την τέχνη του χορού.