Βάλτε ένα τέλος στην κατάθλιψη

0
valte-ena-telos-stin-katathlipsi-1

Βάλτε ένα τέλος στην κατάθλιψη

Στην σημερινή εποχή πολλοί είναι οι Έλληνες οι οποίοι πάσχουν από κατάθλιψη, άλλοι σε πιο ήπια μορφή και άλλοι παρουσιάζουν ακόμη πιο έντονα συμπτώματα.

Η αύξηση αυτή του ποσοστού των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή την πνευματική ασθένεια είναι απόλυτα λογική εάν σκεφτεί κανείς τις δύσκολες εποχές που διανύουμε και τις δοκιμασίες που περνάει καθημερινά κάθε ένας από εμάς.

Πέραν λοιπόν των συνηθισμένων αιτιών ο σημερινός άνθρωπος καλείτε να έρθει αντιμέτωπος με την κρίση και την επιβεβλημένη αδράνεια. Ακόμη και οι νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν μερικές φορές κάποια διέξοδο και κλείνονται στον εαυτό τους και στα αρνητικά τους συναισθήματα.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα συζητήσουμε για τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης.

Είναι δυνατή η αυτοϊαση της κατάθλιψης;

Φυσικά και είναι! Όλα είναι δυνατά για την ανθρώπινη φύση και για το ανθρώπινο σώμα. Μην ξεχνάς πως όπως εσύ έφερες την κατάθλιψη στην ζωή σου εσύ είσαι αυτός που θα την βγάλει μια και καλή από αυτή.

Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου. Ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες που θα επιλέξεις να έχεις, είτε θα απαλλαχτείς από την κατάθλιψη, είτε θα βουλιάξεις μέσα σε αυτή.

Η αυτοϊαση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί!

Τα βήματα αυτοϊασης της κατάθλιψης

Για να δούμε όμως ποιες είναι οι βασικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις στην καθημερινότητά σου:

  1. Αγάπησε τον εαυτό σου γι αυτό που είσαι! Πόσες φορές μπορεί να το έχεις ακούσει αυτό; Γιατί όμως δεν το κάνεις; Αντί να τρώγεσαι για τα αρνητικά εστίασε στα θετικά!
  2. Μην είσαι το θύμα! Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την συμπεριφορά των άλλων προς εμάς. Είμαστε μεγάλα παιδιά και δεν θα έρθει κανείς να μας πάρει από το χέρι. Ξεκίνα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να απαιτείς τον σεβασμό που σου αξίζει.
  3. Ξεκίνα joking! Η γυμναστική θα σε κάνει να νιώσεις ευεξία και χαλάρωση. Αντί λοιπόν να κλείνεσαι μόνος σου στο σπίτι και να χαλιέσαι επέλεξε να βγεις έξω και να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου.
  4. Φάε σωστά! Δεν είναι μόνο θέμα κιλών αλλά και θέμα καλής υγείας και ψυχολογίας. Ξεκίνα λοιπόν να προσφέρεις το καλύτερο στον εαυτό σου και αυτός θα σου το ανταποδώσει.

Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης

Νομίζω πλέον στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει τα αρνητικά ταμπού γύρω από την ψυχολογική υποστήριξη. Το να μιλήσεις με κάποιον ειδικό ίσως είναι η καλύτερη λύση. Εκείνος θα σου δώσει εξειδικευμένες συμβουλές και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το θηρίο της κατάθλιψης μία και καλή!

Οι ψυχολόγοι Αθήνα και οι Ψυχολόγοι Θεσσαλονίκη είναι εδώ για τα μεγάλα ή τα μικρά σας προβλήματα και έχουν την γνώση αλλά και την εμπειρία για να σας βοηθήσουν να τα ξεπεράσετε. Εάν δεν μένετε σε κάποια από αυτές τις 2 πόλεις ή απλά δεν μπορείτε να μετακινηθείτε ο ψυχολόγος online είναι η κατάλληλη λύση για εσάς.

Μάθετε περισσότερα για την ψυχολογική υποστήριξη:

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here