Ανέλκυση, Sea Diamond, υπουργός Ναυτιλίας

Στο «τραπέζι» τέθηκε ο συντονισμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η ανέλκυση του Sea Diamond.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ), Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ηλίας Πελέκης, ο υπεύθυνος Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων, Αναστάσιος Κονιδάρης, καθώς και η νομική σύμβουλος του Ταμείου, Ιφιγένεια Βουρδούνη.

Ο κ. Ζώρζος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Κουρουμπλή να ζητήσει την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στην Καλντέρα το 2017..

Κατά τη σύσκεψη, έγινε απολογισμός των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και διαπιστώθηκε ότι η ασφαλιστική εταιρία του πλοίου πληρώνει κάθε μήνα τις απαιτούμενες εργασίες για την απορρύπανση της Καλντέρας. Κατόπιν αυτών, συμφωνήθηκε ο συντονισμός της ΔΑΛ και της Νομικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ώστε να τηρηθούν οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται για την ανέλκυση των ναυαγίων και φυσικά ο κανόνας ότι «ο ρυπαίνων πληρώνει».

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here