Η Μάχη της πισίνας… Ν.Ο.Σ: Κολυμβητήριο, προσωρινά κλειστό – Γ. Πρίντεζης: Μην παραπληροφορείτε το κόσμο

Ν.Ο.Σ, Κολυμβητήριο, κλειστό, Γ. Πρίντεζης

Η Μάχη της πισίνας… Ν.Ο.Σ: Κολυμβητήριο, προσωρινά κλειστό – Γ. Πρίντεζης: Μην παραπληροφορείτε το κόσμο

Στις 20 Οκτωβρίου ένα ρεπορτάζ του Cyclades24 έβαλε φωτιές…και απ’ ότι φαίνεται δικαιωθήκαμε ακόμα μια φορά, παρότι κάποιοι επιχείρησαν να μας διαψεύσουν.

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του τμήματος Κολύμβησης του Ν.Ο Σύρου.

Αγαπητοί αθλητές της Κολύμβησης & Υδατοσφαίρισης, Αγαπητοί γονείς και φίλοι του ΝΟΣ, Αγαπητοί συμπολίτες,

Το τελευταίο διάστημα των τριών εβδομάδων ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης. Υπήρξαν καθημερινές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις αναβολές ή ματαιώσεις των προπονήσεων. Υπήρξε αναστάτωση σε όλη την κοινότητα των μελών του ΝΟΣ.

Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δεν επιτρέπουν την παραμονή των αθλουμένων στο νερό, αφού η θερμοκρασία της πισίνας  -παρά τις γενικώς πολύ καλές εξωτερικές καιρικές συνθήκες – κυμαίνεται σε χαμηλά και σε κάθε περίπτωση μη επιτρεπτά επίπεδα για τους αθλητές του υγρού στίβου.

Η Δημοτική Αρχή, δια της Επιτροπής Αθλητισμού και της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν έχει διαθέσει έως σήμερα ούτε ένα ευρώ για την προμήθεια καυσίμων (και αν τούτη την ώρα κάτι έχει διαθέσει, ο λέβητας πάντως δεν έχει ακόμη ανάψει..). Το έργο της Τηλεθέρμανσης δεν υποστηρίζεται με την απαιτούμενη ενίσχυση καυσίμων θέρμανσης ή τοποθέτησης ισοθερμικών καλυμμάτων (όπως προέβλεπε η εγκριτική μελέτη), και εντέλει απαξιώνεται από την ίδια τη Δημοτική Αρχή, που σημειωτέον διατηρεί την ευθύνη υλοποίησης και αποδοτικότητας του έργου. Αφήνεται να εννοηθεί ότι το έργο έχει αποτύχει, χωρίς βεβαίως να ανακοινώνεται επίσημα. Είναι προφανές δε, ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι – εξαιτίας και της επικείμενης παύσης λειτουργίας του ΑΣΠ της ΔΕΗ – για το “σφράγισμα” της πισίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μύκονος: Άκουγαν Κλάματα Από Ένα Φρεάτιο. Πάλι Καλά Η Πυροσβεστική Έκανε Καλά Τη Δουλειά Της!

Οι αθλητές του Ν.Ο Σύρου, εξαιτίας της μη ορθής χρήσης του Κολυμβητηρίου, της παθητικής στάσης της Επιτροπής Αθλητισμού και κατ΄ επέκταση της Δημοτικής Αρχής, είναι αποδέκτες της αθλητικής  απαξίωσης, της ματαίωσης και της ηθικής βλάβης. Επιπλέον το Σωματείο του ΝΟΣ υφίσταται σοβαρή οικονομική ζημία, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται η αξιοπιστία του Ομίλου από τις πιθανές ακυρώσεις συμμετοχών στα αγωνιστικά πρωταθλήματα και τους διασυλλογικούς αγώνες.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου αναζητά και βασίζεται στις συνεργασίες με τις τοπικές Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί εξάλλου από κοινού, σημαντικά ναυταθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Θα πρέπει όμως να καταστεί σαφές, ότι τα Δημοτικά Κολυμβητήρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δημότες, στους πολίτες και στους αθλητές των Σωματείων. Δεν αποτελούν (υπό την ευρεία κοινωνικο-πολιτειακή έννοια) κτητικό αντικείμενο των αρμοδίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετών ή μη. Αποτελεί υποχρέωση των αρμοδίων η συνεχής συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το μοναδικό δραστηριοποιούμενο αθλητικό σωματείο πισίνας στο νησί, καθώς και οι συντονιστικές δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μεγάλη ανατροπή του Φοίνικα στην Κηφισιά!

Με αυτά τα λόγια, ως αρμόδιοι των τμημάτων Υγρού Στίβου, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στην τελική μας ανακοίνωση για την οριστική διακοπή λειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης για το έτος 2017 και του πρώτου τριμήνου του 2018.

Για το τμήμα Υδατοσφαίρισης έχουν αναβληθεί οι προπονήσεις στο νερό μέχρι νεωτέρας, αλλά λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων μίνι παίδων, παίδων, κορασίδων, εφήβων και ανδρών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τους αρμοδίους υπευθύνους του ΝΟΣ.

Η Μάχη της… πισίνας στο Facebook

Ωστόσο η μάχη… της πισίνας ξεκίνησε στα social Media με τον εντεταλμένο για θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμο Πρίντεζη να υποστηρίζει ότι ”Ο πρόεδρος του Ναυτικού ομίλου Σύρου και το Δ.Σ. γνωρίζουν ότι υπάρχουν 15.000 για πετρέλαιο στην πισίνα και φυσικά γνωρίζουν όλοι οτι η πισινά παραμένει ανοιχτή μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. Ο κ. Πρίντεζης ζητάει απο τον Ν.Ο.Σ να μην παραπλανάει, τον κόσμο με άστοχες ανακοινώσεις με μοναδικό στόχο την παραπληροφόρηση. Ο κ. Πρίντεζης υποστήριξε ότι ρώτησε τον πρόεδρο του Ν.Ο.Σ να ζεστάνουν το νερό και εκείνος ότι τους αρνήθηκε κατηγορηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του 52ου Super Market SYN.KA στη Τήνο

Ο ΝΟΣ σταμάτησε τα τμήματα και Οχι ο Δήμος. ”Τα τελευταία Χρονιά όλοι γνωρίζουν ότι η πισινά μένει ανοιχτά κατά πολύ μεγαλύτερο διάστημα απο τις προηγούμενες χρονιές και αυτό είναι θέμα ΝΟΣ και Όχι Δήμου. Δεν φταίει ο Δήμος που το τμήμα δεν έχει προπονητή και σταματάει η δραστηριότητα στο τμήμα πιο νωρίς,αυτά να πείτε στους γονείς” σχολίασε στην επίσημη σελίδα του Ναυτικού ομίλου ο κ. Πρίντεζης.