Σε αργία ο δήμαρχος Φολεγάνδρου Ελευθέριος Βενιός

1

Σε αργία ο δήμαρχος Φολεγάνδρου Ελευθέριος Βενιός

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, επέβαλε στο Δήμαρχο Φολεγάνδρου, ποινή Αργίας 4 μηνών για τα δύο Πειθαρχικά παραπτώματα. (2 μήνες το καθένα)

Από την πλευρά του Δημάρχου ο κ. Βενιός θέλησε να κάνει γνωστό στους διαδικτυακούς φίλους την ποινή που του επέβαλαν ενώ εξέφρασε το δυσαρέσκιά του, προς την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει προς το συμβούλιο Επικρατείας, όπου και θα παρθεί η τελική απόφαση.

Διαβάστε τη δήλωση του Δημάρχου Φολεγάνδρου στο Facebook και στη συνέχεια την ανακοίνωση του συνδυασμού  ”ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

«Από τις 6/11/2017 καθήκοντα δημάρχου στο δήμο ασκεί η αντιδήμαρχος μας Ευθαλία Παπαδοπουλου. Ο λόγος είναι, δυο πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία κατά την άποψη – απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου υπέπεσα , με ποινή 2 μηνών το καθένα. Και ενώ έχει οριστεί δικάσιμος 18-1-2018 για την τελική κρίση στο Συμβούλιο Επικράτειας, αποφασίστηκε να εκτίσω την ποινή μου πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση. Την εκτίω λοιπόν απο 31-10-2017. Εννοείται ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα σ αυτό το χάος που επικρατεί παντού για το Καλό του νησιού»

«Στις 10.11.2017 με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 71754 της Αποκεντρωμένης Δοίκησης Αιγαίου που αναρτήθηκε στον ιστοχώρο Δι@ύγεια (ΑΔΑ: 6ΡΩΣΟΡ1Ι-Ο0Π) πληροφορηθήκαμε επισήμως ότι ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ε. Βενιός τέθηκε σε αργία τεσσάρων (4) μηνών με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Για την ποινή αυτή που επιβλήθηκε στον Δήμαρχο Φολεγάνδρου, και που εφαρμόζεται ήδη από 6.11.2017, μέχρι αυτή την ώρα ως δημοτικοί σύμβουλοι ούτε έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση ούτε έχει γίνει κάποια σχετική διαδικασία στο πλαίσιο λειτουργίας του ανώτερου οργάνου του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Το γεγονός δεν μας εκπλήσσει. Όπως επίσης δεν μας εκπλήσσει το ότι ο κ. Βενιός σε μια ουδέτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό (όπου περίπου απλώς ανακοινώνει την αντικατάστασή του για τους επόμενους 4 μήνες) δεν είχε το στοιχειώδες σθένος (ή ηθικό ανάστημα) να κάνει το αυτονόητο και το επιβεβλημένο: να δώσει δημόσια εξηγήσεις στους πολίτες και να ζητήσει συγγνώμη που εκθέτει το νησί μας με τέτοιο τρόπο.

Η ποινή της τετράμηνης αργίας αποτελεί εξέλιξη που δικαιώνει όχι μόνο τη δική μας στάση απέναντι σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, αλλά και την («άχαρη» κατά τα άλλα) παρουσία μας στα δημοτικά συμβούλια. Δικαιώνει επίσης το 49,8% των δημοτών που διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι δεν πάει άλλο.

Ο κ. Βενιός έχει κατ’ εξακολούθηση διοικήσει θέτοντας εαυτόν υπεράνω οργάνων και δημοτών. Έχει διοικήσει διχαστικά και με αδιαφάνεια. Έχει διοικήσει εγωκεντρικά, συγκεντρωτικά και αντισυνεργατικά. Έχει διοικήσει με δύο μέτρα και δύο σταθμά και με γνώμονα το μικροπολιτικό όφελος. Τέλος, έχει διοικήσει με χαρακτηριστική ανεπάρκεια και στασιμότητα για τον τόπο. Όμως όλα τα παραμύθια κάποτε τελειώνουν. Ο κ. Βενιός δεν βρίσκεται υπεράνω των θεσμών, των νόμων και της δικαιοσύνης. Σε όσους δε αρέσκονται στην καραμέλα της πολιτικής δίωξης, να πούμε ότι η κυβέρνηση θα ήταν μάλλον «πολύ ευτυχής» αν μπορούσε να έχει την πρόσβαση ή την επιρροή που οι ίδιοι ισχυρίζονται στους δικαστικούς μηχανισμούς. (Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)

Δεν αρκούν τα πήγαινε έλα στις τουριστικές εκθέσεις και η κινητοποίηση για την προβολή του νησιού στα σόσιαλ μίντια. Χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό, χωρίς πολιτική. Χωρίς υποδομές, μελέτες και έργα. Στα καίρια αυτά ζητήματα κύριοι παίζετε μόνοι σας μπάλα στο γήπεδο εδώ και 20 χρόνια και βγαίνετε δεύτεροι. Και πώς όχι όταν μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 (και πάντως πριν αρχίσει ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στα έσοδα του δήμου από το Ελεγκτικό Συμβούλιο) «θυμηθήκατε» να βεβαιώσετε 463.000 ευρώ οφειλές από τέλη ύδρευσης μόνο για την τελευταία πενταετία -δηλαδή περίπου όσο ο μισός προϋπολογισμός του δήμου· όταν έχετε «αφήσει» άλλες βεβαιωμένες οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να έχουν χτυπήσει κόκκινο (ήδη ήχησαν τα πρώτα καμπανάκια σε σχέση με το περιβόητο δημοτικό ακίνητο και έπεσε και η πρώτη «καμπάνα» και όλοι φοβόμαστε να φανταστούμε τι έχει γίνει με τις μη βεβαιωμένες οφειλές…)· όταν από τις αρχές του 2016 έως σήμερα ο δήμος μας έχει πάρει πάνω από 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών τα οποία έχουν μοιραστεί σε κωδικούς υπηρεσιών και προμηθειών; Και άλλα πολλά που έχουμε επανειλλημένα δημοσίως αναφέρει.

Ο λαός λέει ότι από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι, όμως η ευθύνη δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική. Ευθύνη έχουν όσοι συνυπογράφουν, όσοι στηρίζουν, όσοι σωπαίνουν. Αλλά και όσοι φωνάζουν από απόσταση ασφαλείας. Ευθύνη έχει και η εποπτεύουσα διοίκηση που με τις αγκυλώσεις, την κωλυσιεργία και ενίοτε την απροθυμία της έχει συχνά προσφέρει «μαξιλαράκι» στην κακοδιοίκηση. Και κάποιες φορές την έχει δικαιώσει.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι βιώσιμη αν δεν απαλλαχθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος: «τα μαξιλαράκια του βολέματος», τις κακές πρακτικές, την οικογενειοκρατία, τη συντεχνιακή λογική. Έγινε μια αρχή. Για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο για όλες και όλους μας»

Εδώ θα εκφράσω και την προσωπική μου άποψη, εχω γράψει αρκετές φορές, ότι στο νησί της Φολεγάνδρου το καλοκαίρι ασχολούνται με τον Τουρισμό και το Χειμώνα με τις καταγγελίες. Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε δέκτες αρκετών καταγγελιών απο το νησί της Φολεγάνδρου και όλες κρύβουν πολιτικά… παιχνίδια! Μου θυμίζει το έργο της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες! Πραγματικά είμαι περίεργος να μάθω δια στόματος του δημάρχου,ποια είναι αυτά τα δύο πειθαρχικά παραπτώματα. Δεν πιστεύω κ. Δήμαρχε να είναι ότι εκτελείτε χρέη οδηγού ασθενοφόρου στο νησί; Γιατί κι αυτό παράπτωμα είναι…

 

loading...

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here