Σύρος: Με περηφάνια η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

2

Σύρος: Με περηφάνια η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Με περηφάνια και λαμπερά πρόσωπα γέμισε σήμερα το πρωί το κέντρο της Ερμούπολης. Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, συλλόγους γιορτάζοντας το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας αυτούς που έχυσαν το αίμα τους αντιστεκόμενοι στο φασισμό.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και το κεφάλι ψηλά η νεολαία της Σύρου τίμησε το έπος του 1940, αλλά και τους αγώνες των προγόνων μας, όπου υπερασπίστηκαν αρχές και ιδανικά.

Σύσσωμες οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, Εκπρόσωποι του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, Τοπικών Φορέων και Συλλόγων , Εκπρόσωποι όλων των συλλόγων και φορέων του νησιού, βρέθηκαν στην πλατεία Μιαούλη για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Εθνικό Ηρώο της πόλης μπροστά από το ναό και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη, όπου συμμετείχαν, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε το ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Επρόκειτο για ένα τάγμα εθνοφυλάκων από τη Σύρο, η εμφάνιση των οποίων εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για την ανακήρυξη του 2017 ως «έτους εθνοφυλάκων και εφέδρων» που περιλαμβάνει σειρά ενεργειών για τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης τους.

Οι Εθνοφύλακές μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ενεργού Στρατού και συμβάλουν αποφασιστικά στην άμυνα της χώρας με υψηλό ηθικό και είναι άριστα εκπαιδευμένοι.

Είναι πάντα έτοιμοι να δηλώσουν παρόν όταν η Πατρίδα το απαιτεί και γι’ αυτό οι Συριανοί πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανοι. Η συμμετοχή τους στην παρέλαση είναι εθελοντική και αποδεικνύει το υψηλό τους φρόνημα, στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Δείτε βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την παρέλαση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ακομα και φατσα του λεονταριτη που δεν ειναι αξιος να καθαρισει τους δρομους απο τα κλαδεια των δεντρων .συναντιουνται 2 οχηματα και ο ενας πρεπει να σταματησει.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ . σαν και αυτους που μας κυβερνουν……………………….