Αφιέρωμα: Τα ιστορικά πλοία που αγαπήσαμε στις Κυκλάδες (φωτό+Video)

6

Αφιέρωμα: Τα ιστορικά πλοία που αγαπήσαμε στις Κυκλάδες (φωτό+Video)

Τα συγκεκριμένα πλοία της ακτοπλοΐας ταξίδεψαν στις Κυκλάδες, έγραψαν τη δική τους ιστορία και αγαπήθηκαν από τους νησιώτες και τους επιβάτες!

Μετά τις εύστοχες παρατηρήσεις αναγνωστών προσθέσαμε στο αφιέρωμα κι άλλα πλοία που πέρασαν από νησιά των Κυκλάδων.

Σίγουρα πολλοί από εσάς έχουν ταξιδέψει με κάποια από αυτά. Με αυτά τα πλοία, οι νησιώτες δέθηκαν συναισθηματικά περισσότερο, ακόμη κι από τους εφοπλιστές που τα ναύλωσαν και πλούτισαν από αυτά.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα με πλοία που αγαπήσαμε και έγραψαν ιστορία. Πλοία από τη δεκαετία του 50’ μέχρι σήμερα που δεν ταξιδεύουν πια στα νερά των Κυκλάδων. Τα περισσότερα δεν υπάρχουν πλέον, ορισμένα είναι παροπλισμένα, ενώ κάποια άλλα συνεχίζουν τα ταξίδια τους σε άλλες γραμμές.

Ωστόσο δεν έχουν να ζηλεύουν τίποτα απο τα σημερινά…πλοία! Δυστυχώς ή ευτυχώς  τα σημερινά πλοία είναι πιο αργά…μάλλον τα κάνουν πιο αργά με αποτέλεσμα ο χρόνος που διαρκούσε το ταξίδι 4 ωρών για Πειραιά πλέον να έχει μεγαλώσει κατά 1,5 ώρα! Φυσικά μπορεί να μην μεγάλωσαν οι αποστάσεις, ωστόσο οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων γι αυτά που προσφέρουν δεν συνάδουν με την πραγματικότητα!

Δείτε το βίντεο  και τις φωτογραφίες που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook:ΕΔΩ

Google+: ΕΔΩ

Twitter: ΕΔΩ

Youtube: ΕΔΩ

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την Παναγία Χοζοβιωτισσα την έχετε γράψει Εκατονταπυλιανή και επίσης σε φωτο του Ανεμος το λέει Λημνος….
    Πέραν τούτου, υπεροχες αναμνήσεις απο αυτά τα καράβια που μεγαλώσαμε!!

  2. Το “EL GRECO” ήταν ένα υπέροχο καράβι που συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με κάποια από τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη. Αισθάνομαι τυχερή που το πρόλαβα και ταξίδεψα με αυτό τέσσερις φορές… πολύ κρίμα που η εταιρία το έδωσε προς πώληση αυτό το καράβι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here