Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το συνέδριο Υπέρια & Φεστιβάλ κινηματογράφου Αμοργού

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 15ου  Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ  για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό και του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού με πλέον των 100 ατόμων, από 23 χώρες του κόσμου.

Το συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αιγιάλη Αμοργού.

Ειδικό αφιέρωμα υπήρχε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και  διά βίου μάθηση με προβολή 5 ταινιών, σχετικές με το περιβάλλον, οι οποίες προβλήθηκαν όχι μόνο στην αίθουσα προβολών του Φεστιβάλ, αλλά και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμοργού , στο ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης, και σε 3 άλλες αίθουσες Πολιτισμού σε όλη την Αμοργό.

Λειτούργησε Ακαδημία Κινηματογράφου με 15 φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  με τον καθηγητή John Driendonks  από την Ολλανδία.

Παρευρέθηκε διεθνής επιτροπή από την Διεθνή Ομοσπονδία Φεστιβάλ CIFFT με έδρα την Βιέννη, προκειμένου να εγκρίνει  το Φεστιβάλ της  Αμοργού ως αντάξιο μέλος της.

Διακεκριμένοι ομιλητές από τον διεθνή χώρο, μίλησαν για “Film Commission” και την σημασία και τα οφέλη από τη δυνατότητα προσέλκυσης παραγωγής ξένων ταινιών σε ένα τόπο, όπου υπάρχουν τεράστια κέρδη για την τοπική και την Εθνική οικονομία, όχι μόνο από την προβολή μιας ταινίας μετά την ολοκλήρωση της, αλλά και από τα οφέλη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα στην διατήρηση του περιβάλλοντος, στον περιπατητικό και βοτανολογικό τουρισμό, στον τουρισμό ευεξίας, στον πολιτιστικό και πολιτισμικό τουρισμό και στον θρησκευτικό τουρισμό. Την τιμητική της είχε η Γαστρονομία της Αμοργού καθώς οι καλεσμένοι είχαν την ευκαρία να δοκιμάσουν πολλές αυθεντικές συνταγές της Αμοργού με τοπικά προϊόντα σε διάφορα εστιατόρια του νησιού που προσέφεραν γεύματα στους συνέδρους: στο εστιατόριο Lakki στην Αιγιάλη, στην ταβέρνα Πανόραμα στα Θολάρια, στο εστιατόριο Καπετάν Δήμος στα Κατάπολα, όπου συμμετείχαν με δικές τους συνταγές και τα τοπικά εστιατόρια Victor, Mythos και Μουράγιο. Έγιναν μαθήματα Αμοργιανής κουζίνας με συνταγές για τυρόπιτες, κατσίκι γεμιστό, γιαπράκια, φάβα και ξεροτήγανα, στα πλαίσια της συνεργασίας με την νεοιδρυθείσα ‘Λέσχη Γαστρονομίας Αμοργού’. Οι σύνεδροι συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ολόκληρο το νησί της Αμοργού.

Η διοργάνωση έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa και τελούσε υπό την αιγίδα και υποστήριξη του ΕΟΤ, της Περιφέριας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δήμου Αμοργού.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here