“Το νέο δρομολόγιο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Συριανών”

Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την δρομολόγηση του Superferry 2 στη γραμμή Ραφήνας-Σύρου

2
Σύρος, Άνδρος, Ραφήνα, Superferry 2, σύνδεση,

“Το νέο δρομολόγιο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Συριανών”

Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την δρομολόγηση του Superferry 2 στη γραμμή Ραφήνας-Σύρου

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης χαιρετίζει την απόφαση της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Συγκοινωνιών για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της Golden Star Ferries να εντάξει στο δρομολόγιο του Ε/Γ – O/Γ SUPERFERRY II την προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου, για την περίοδο από 9 Οκτωβρίου 2017 έως 28 Φεβρουαρίου 2018, περιλαμβάνοντας κατά σειρά τα λιμάνια Ραφήνας, Άνδρου, Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και αντίστροφα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι το νέο δρομολόγιο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Συριανών, καθώς αναμένεται να καλύψει διαπιστωμένες και επιτακτικές ανάγκες του νησιού μας ως προς την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του με την ενδοχώρα και τα νησιά των Κυκλάδων.

Οι συνεχόμενες συσκέψεις με θέμα το ακτοπλοϊκό, που πραγματοποιούνται στο νησί μας, κατά το τρέχον διάστημα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων ανεξαιρέτως των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες και τοπικών φορέων και Συλλόγων, έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς, βελτιώνοντας σταδιακά τη θέση της Σύρου στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Ευχόμαστε το SUPERFERRY II να παραμείνει και να καθιερωθεί στη γραμμή της Σύρου – Ραφήνας και κυρίως να το στηρίξουν και να το αγκαλιάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας, δικαιώνοντας τις πρωτοβουλίες της Golden Star Ferries και του Δήμου μας προς την κατεύθυνση περαιτέρω ακτοπλοϊκής ενδυνάμωσης της θέσης του νησιού μας, τόσο κατά την καινούρια δρομολογιακή περίοδο όσο και στο μέλλον.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η άποψη μου είναι οτι το πλοίο δρομολογήθηκε σκόπιμα την πλεον ΑΚΥΡΗ περιοδο για το νησί μας ωστε κάποιοι να ΄΄αποδείξουν΄΄ στο εγγύς μελλον πως το πλοίο ΄΄μπαίνει μέσα΄΄ λόγω της προσέγγισης του στη Σύρο , αφού ως γνωστό και όλους τους επιβάτες του πλοίου που είναι δρομολογημένο για ΠΕΙΡΑΙΑ να πάρει…δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει κανένα φορτηγό όχημα για ΡΑΦΗΝΑ . Ολα τα ΄΄λεφτά΄΄ το χειμώνα βρίσκονται στα φορτηγα οχήματα. Το πλοιο εξυπηρετει τους Συριανους προσκυνητες που πανε στην Τηνο και κανενα αλλο.
  Πιστευω οτι μεχρι το Πασχα θα φτανουμε στον Πειραια στις 21:00 και μόνο τότε θα ξαναβάλει η BLUE STAR πλοιο της στην γραμμή…
  Και επειδη ειναι επίκαιρο…το HOLLYWOOD ερχεται στη Συρο με 19 κόμβους ταχύτητα.
  Αντι να χαιρετίζουμε βιαστικά τετοιου είδους δρομολογήσεις πλοιων ας ειμαστε λιγο παραπανω σκεπτικοι και επιφυλακτικοί.
  Κάντε ενα περασμα από το λιμάνι οταν ερχεται το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ να δειτε τι αποβιβάζει και τι επιβιβαζει.

  Ευχομαι να αποδειχθουν λάθος οι προβλέψεις μου και το πλοιο να μεινει στη γραμμη και το καλοκαιρι γιατι όπως και να το κάνουμε ακόμα και το χειροτερο πλοιο αποτελει ζωή για ένα νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here