Δόξα και τιμή στο πρωτοπαλίκαρο της Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κοντό

0

Δόξα και τιμή στο πρωτοπαλίκαρο της Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κοντό

Μια ιδιαίτερη σεμνή εκδήλωση, μνήμης και τιμής, στο τελευταίο ήρωα, οποίος βρίσκεται εν ζωή, τον κ. Κωνσταντίνο Κοντό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στη γενέτειρά του, την Μύκονο, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυκόνου.
 
Ο Πολιτιστικός παραδοσιακός Χορευτικός σύλλογος Μυκόνου οι Ανεμόμυλοι και ο όμιλος Unesco Πειραιώς και νήσων τίμησαν τον τελευταίο εν ζωή 95χρονο Μυκονιάτη Πολεμιστή, οποίος έδρασε ενάντια στα Γερμανικά στρατεύματα, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της νεότερης ιστορία του τόπου και προσφέροντας τα μέγιστα στην απελευθέρωση από τους κατακτητές.
 
Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ανεμόμυλοι ” Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και τη φιλόλογο Άννα Γρυπάρη, καθώς επίσης και την κινηματογραφική ομάδα “Τρεις και ο κούκος ” και συγκεκριμένα τους κ.κ Κουσαθανά Αθανάσιο, Ριζόπουλο Γιώργο και Κουκά Δομήνικο για το ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν για την ζωή και την δράση του τελευταίου Μυκονιάτη πολεμιστή Κωσταντή Κοντού.
 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Στέλιος Μπρίγγος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, η Περιφερειακή σύμβουλος κα. Μαρσούλα Χανιώτη, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μυκόνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου Μυκόνου κ. Μαυραγάνης Παναγιώτης, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και η πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας δημοκρατίας κα. Κατερίνα Μονογυιού.
 
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η κα. Άννα Γρυπάρη, η οποία ανέφερε ιστορικά γεγονότα με ήρωες Μυκονιάτες.
 
Ο πρόεδρος των Ανεμόμυλων κ. Παναγιώτης Γαλάτης ευχαρίστησε το κόσμο και όλους τους φορείς του νησιού για την συμμετοχή τους. Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης , κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου για την σημαντική συμβολή του, όπως επίσης και τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη!
Εκπροσωπώντας την Αδελφότητα Άνωμεριτων Μυκόνου και το Σύνδεσμο Ιερολοχιτών, η Πολιτευτής Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού ζήτησε να ονομαστεί κάποιος δρόμος ή το σχολείο του Μαραθιου με το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Κοντου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του. Ο Δήμαρχος κ. Κουκάς έδειξε να συμφωνεί σε με μια τέτοια πρόταση προς τιμήν του τελευταίου εν ζωή Ήρωα πολέμου κ.Κωνσταντίνου Κοντου.
 
Λίγο πριν το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρό κέρασμα υπό τους ήχους της Μυκονιάτικης τσαμπούνας.

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here