Στυτική δυσλειτουργία και νόσος περονί – Πως θα απαλλαγείτε οριστικά;

Στυτική δυσλειτουργία και νόσος περονί – Πως θα απαλλαγείτε οριστικά;

H σεξουαλική υγεία του άνδρα είναι πολύ σημαντική παράμετρος για μία ολοκληρωμένη κοινωνική ζωή. Δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες και νόσοι που μπορεί να την επηρεάσουν είναι η στυτική δυσλειτουργία και η νόσος περονί. Τι συμβαίνει με αυτές τις δύο παθήσεις και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα σύγχρονα δεδομένα;

Στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία αφορά τη διαταραχή που αντιμετωπίζει ο άντρας στην ικανότητα στύσης, ώστε να πραγματοποιείται η συνουσία, χωρίς πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι το 20% των ανδρών κάποια στιγμή της ζωής τους υποφέρει από στυτική δυσλειτουργία και μάλιστα έχει θεραπευτεί με συγκεκριμένα μέσα σε όποια ηλικία και να εμφανίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Η θεραπεία που προτείνεται ανάλογα με την περίπτωση, περιλαμβάνει είτε φαρμακευτική αγωγή, είτε χειρουργική θεραπεία. Αν ο γιατρός ξεκινήσει την αντιμετώπιση με φάρμακα είναι επειδή στοχεύει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τελικά στην επιτυχία μιας στύσης, ικανοποιητικής ώστε η σεξουαλική επαφή να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

Η επιλογή του χειρουργείου συνήθως είναι η οριστική λύση και προτείνεται σε άντρες που τα φάρμακα δεν τους βοήθησαν. Η συνηθέστερη επεμβατική διαδικασία είναι η πεϊκή πρόθεση. Πρόκειται για μία αντλία σιλικόνης, η οποία βοηθάει στην στύση με το υγρό που περιέχει.

Νόσος περονί

Η νόσος Peyronie είναι μία σχετικά σπάνια ασθένεια, στην οποία το πέος έχει μία στροφικότητα, η οποία είναι ικανή να περιορίσει ή να καταστήσει αδύνατη τη σεξουαλική επαφή. Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί η συνεύρεση, λογικά θα είναι επώδυνη και για τους δύο συντρόφους. Η νόσος εμφανίζεται συχνά σε άνδρες μέσης ηλικίας και μάλιστα φαίνεται ότι προτιμάει τους διαβητικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φορολοταρία για το 2018 - Όλοι οι νικητές

Οι συντηρητικές μέθοδοι περιλαμβάνουν τόσο τα συμπληρώματα διατροφής όσο και ενέσιμα φάρμακα ή θεραπεία με κρουστικά κύματα.

Για την οριστική αντιμετώπιση της νόσου εκτιμάται ότι το χειρουργείο είναι η κατάλληλη μέθοδος για να καταπολεμήσετε τη νόσο περονί.

Με τη χρήση μικροχειρουργικής ο χειρουργός θα πραγματοποιήσει αφαίρεση της πλάκας και κάλυψη του ελλείμματος όπου τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.