Στη Σύρο την επόμενη εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σύσκεψη για κτιριακό και Πολυτεχνική Σχολή

Στη Σύρο θα βρίσκεται την προσεχή Τρίτη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης - Σύσκεψη στο Δήμο με αρκετό... παρασκήνιο ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια για τον τόπο και χρόνο πραγματοποίησής της

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σύρος, έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής

Στη Σύρο την επόμενη εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σύσκεψη για κτιριακό και Πολυτεχνική Σχολή

  • Στη Σύρο θα βρίσκεται την προσεχή Τρίτη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης
  • Σύσκεψη στο Δήμο με αρκετό… παρασκήνιο ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια για τον τόπο και χρόνο πραγματοποίησής της

Την Σύρο θα επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανος Γκρίτζαλης.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Πρύτανη και των επαφών που θα έχει βρίσκονται δύο ζητήματα, οι κτιριακές υποδομές του τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και το “καυτό” ζήτημα με την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής που διεκδικούν Σύρος και Σάμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Λιμεναρχείο Σύρου προειδοποιεί για τα καιρικά φαινόμενα που έρχονται...

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης το πρωί (09:00) της Τρίτης, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι βουλευτές Κυκλάδων, η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, εκπρόσωποι φορέων-συλλόγων του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ).

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το… παρασκήνιο για την σύσκεψη αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρύτανης έχει λάβει πρόσκληση να έρθει στην Σύρο από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος όταν ενημερώθηκε από τον Πρύτανη προγραμμάτισε σύσκεψη το μεσημέρι (13:00), καθώς το πρωί έχει εδώ και καιρό προγραμματισμένο ραντεβού με τον Εμπορικό Σύμβουλο της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Διακοπή κυκλοφορίας αύριο στον Γαλησσά λόγω έργων

Παρόλα αυτά, ο Δήμος προγραμμάτισε δικιά του σύσκεψη, στην οποία έχει προσκληθεί και η Περιφέρεια, αλλά την ίδια ώρα με την συνάντηση που προαναφέραμε.

Τελικά ο κ. Λεονταρίτης προχώρησε σε ακύρωση της σύσκεψης με τον Πρύτανη το μεσημέρι στην Περιφέρεια, ώστε να μην γίνουν δύο συσκέψεις με το ίδιο αντικείμενο.

Σε επικοινωνία του Cyclades24 μαζί του εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που ο Δήμος προγραμμάτισε σύσκεψη την ίδια ώρα με την συνάντηση που θα έχει με τον Εμπορικό Σύμβουλο της Αμερικάνικης Πρεσβείας, αλλά και για το γεγονός πως εκείνος είχε καλέσει επίσημα τον Πρύτανη στη Σύρο.

Σε ερώτησή μας αν θα δώσει το παρών στη σύσκεψη στο Δήμο, απάντησε αρνητικά, καθώς δεν γίνεται να αναβληθεί η εδώ και καιρό προγραμματισμένη συνάντηση που έχει και πως με επιστολή του θα ενημερώσει για τους λόγους της απουσίας του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 3 εντολές για το Πάσχα: Δεν σουβλίζουμε αρνί, δεν πάμε εκκλησία και δεν κάνουμε επισκέψεις

Πλέον είναι φανερό πως οι σχέσεις ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης δεν είναι και οι καλύτερες…