Οδοντίατρος στην Μεγάλη Βρετανία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

0
odontiatros-stin-megali-vretania-ola-osa-prepei-na-gnorizete-1

Οδοντίατρος στην Μεγάλη Βρετανία, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δεν αποτελεί νέο το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες οδοντίατροι αλλά και επιστήμονες πολλών ακόμη ειδικοτήτων επιλέγουν την Μεγάλη Βρετανία και το Εδιμβούργο για να μετακομίσουν εκεί την προσωπική τους ζωή αλλά και την επαγγελματική τους καριέρα.

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα κάνει ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αφενός οικονομική, μιας και λόγο της κρίσης, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αναπτυχθεί στην χώρα μας με τον τρόπο που θα επιθυμούσε και αφετέρου η αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του.

Γιατί το Εδιμβούργο ενδείκνυται ως πόλη;

Όταν κάποιος επιλέγει μια πόλη για να μεταφέρει εκεί την καριέρα του και τη ζωή του δεν το κάνει επιπόλαια αλλά αφού πρώτα έχει αθροίσει ένα σύνολο απαντήσεων σε ερωτήματα που αφορούν τις δυνατότητες της εργασιακής του εξέλιξης, τις δυνατότητες για μετεκπαίδευση, τις παροχές για την οικογένεια και για τα παιδιά αλλά και τον ίδιο τον τρόπο ζωής της πόλης αυτής.

Πολλοί είναι οι Έλληνες που επιλέγουν την πόλη του Εδιμβούργου στην περίπτωση που μεταφερθούν στην Μεγάλη Βρετανία καθώς είναι μια πόλη με πάρα πολλές δυνατότητες, μεγάλη ασφάλεια, καλά σχολεία αλλά και πολλούς όπως είπαμε Έλληνες.

Ωστόσο δεν αξίζει να μεταβείς σε αυτή την πόλη εάν ο απώτερος σκοπός σου είναι να εργασθείς προσωρινά κάπου, για κάποια χρόνια, έως ότου εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα για να επιστρέψεις πίσω.

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως η ζωή εδώ είναι ιδιαίτερα ακριβή τόσο όσον αφορά την διαμονή σε κάποιο διαμέρισμα, την καθημερινότητα αλλά και τα έξοδα που χρειάζονται προκειμένου τα παιδιά σου να εγγραφούν σε κάποιο ιδιωτικό σχολείο.

Ποια είναι τα εφόδια που θα χρειαστείς προκειμένου να εργασθείς στο Εδιμβούργο

Για να μπορέσεις να βγεις στο εξωτερικό σαν εργαζόμενος και επαγγελματίας θα χρειαστεί πρώτα να έχεις αποκτήσει κάποιες πιστοποιήσεις:

  1. Απόδειξη γλωσσομάθειας με IELTS από 7 και επάνω και με ελάχιστη βαθμολογία ανά ενότητα 6.5.
  2. General Dental Council (GDC) πιστοποίηση.
  3. NHS number πιστοποίηση, αφού πρώτα έχεις συμπληρώσει την παρακολούθηση σεμιναρίων Mandatory Training συνολικής διάρκειας από 2 έως και 3 ημέρες.

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι ο Φώτης Παππάς. Σπούδασα οδοντιατρική στο ΑΠΘ και μετακόμισα στο Λονδίνο για σπουδές στην προσθετική και στην ενδοδοντία στο Queen Mary University of London. Μετά από 10 χρόνια στο Λονδίνο μετακόμισα με την οικογένεια μου στο Εδιμβούργο και έχω ιατρείο στο Leith, Edinnburgh Midlothian.

Δείτε περισσότερα για την Οδοντιατρική στο Εδιμβούργο:

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here