Λύση στο πρόβλημα των εκπαιδευτικών που κοιμούνταν στους δρόμους της Σαντορίνης

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσιακές οικίες της Πολεμικής Αεροπορίας

0

Λύση στο πρόβλημα των εκπαιδευτικών που κοιμούνταν στους δρόμους της Σαντορίνης

Η Πολεμική Αεροπορία φαίνεται πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σύμφωνα με δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, κοιμούνταν σε υπνόσακους στη Σαντορίνη και την Μύκονο, καθώς λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, υπήρχε έλλειψη ξενοδοχείων και δωματίων που ήταν νοικιασμένα, αλλά και του γεγονότος ότι για να βρουν ελεύθερο δωμάτιο έπρεπε να πληρώσουν πολύ ακριβά ενοίκια.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Υπουργός Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θήρας  Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο. Συζήτησαν τη δυνατότητα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στη Σαντορίνη με τη χρησιμοποίηση των υπηρεσιακών οικιών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στην περιοχή του αεροδρομίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το υπουργείο, αναμένεται να επισκεφθεί τη Σαντορίνη για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων οικιών. Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο που μας είπε σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης:

«Ήταν μία γόνιμη συνάντηση με θέμα αυτό που αναφέρει και το ΥΠΕΘΑ στο δελτίο Τύπου του. Αναμένουμε την έλευση του υπουργού στη Σαντορίνη προκειμένου να εξεταστούν και από κοντά οι λεπτομέρειες.

Η συνάντηση είχε να κάνει μόνο με την στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων. Για αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα εξασφαλίζουν οι επιχειρηματίες κάποια στέγη. Το πρόβλημα οξύνθηκε με τον διορισμό των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.

Επτά στην πρωτοβάθμια και είκοσι δύο στη δευτεροβάθμια. Αντιλαμβάνεστε πως ακόμα η Σαντορίνη έχει τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται εύκολα κατοικίες. Η δυνατότητα θα αφορά γενικότερα τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ταυτόχρονα κάποιους στεγάζουμε εμείς αλλά όχι με άνεση και αυτοί είναι γιατροί, λιμενικοί και πυροσβέστες, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος. Περιμένω στις αρχές του Οκτωβρίου την έλευση του υπουργού και εκεί θα δούμε από κοντά τις λεπτομέρειες».

newsbeast.gr

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here