Άνοιξε ο «δρόμος» για την επέκταση του αεροδρομίου Σύρου (Video)

επέκταση, αεροδρομίου, Σύρος

Άνοιξε ο «δρόμος» για την επέκταση του αεροδρομίου Σύρου (Video)

Η Σύρος δημιουργεί τα εχέγγυα για τη δυναμική είσοδο της στον αεροπορικό χάρτη, από τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν απούσα, με την επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου
Συνέντευξη τύπου με σημαντικές εξελίξεις για το νησί της Σύρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
 
Ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός ενημέρωσε τους τοπικούς δημοσιογράφους για έργα που θα δώσουν πνοή στο νησί της Σύρου. Ο Δήμαρχος έχοντας δίπλα του στενούς συνεργάτες (Αθανασίου,Δούναβης,Βακόνδιος) άνοιξε τα χαρτιά του και μας ανακοίνωσε, οτι το αεροδρόμιο της Σύρου βρίσκεται στην τελική ευθεία, έπειτα και από την απεμπλοκή του από το ΤΑΙΠΕΔ.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Μαραγκός, σήμερα το μεσημέρι δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίων έργων η πρόθεση της δημοπράτησης του έργου.
 
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένει εναγωνίως η τοπική κοινωνία της Σύρου με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια σημαντική εξέλιξη καθώς την Σύρο θα επισκέπτονται μεγαλύτερα αεροσκάφη συνδέοντας την Σύρο με άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού με πτήσεις charter!
Το συγκεκριμένο, εξαιρετικά σημαντικό έργο για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι (6) μηνών .Σε συνάρτηση δε με το έργο της ταπείνωσης του λόφου στη νότια πλευρά του διαδρόμου θα επιτρέψει την αεροπορική διασύνδεση της Σύρου με όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας καθώς και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών (Ιταλία, Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρος), με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Q-400.
 
Όπως είναι γνωστό, το αεροδρόμιο αποτελεί βασική πύλη εισόδου για κάθε τουριστικό ή μη προορισμό και η ύπαρξη ενός σύγχρονου αεροδρομίου, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του νησιού μας, εξασφαλίζει στη Σύρο ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων, γειτονικών ή μη, προορισμών.
 
Οι ενέργειες για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2014, από τον τ. Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κατά τη διάρκεια επισκέψεων του στο νησί μας. Δυστυχώς, λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας που επακολούθησαν, οι συγκεκριμένες διαδικασίες «πάγωσαν» για σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν υπήρξε η επιδιωκόμενη πρόοδος. 
 
Κατά το διάστημα αυτό, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γ. Μαραγκός, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, πραγματοποίησε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις και επαφές, στην Αθήνα αλλά και στη Σύρο, με τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κ. Χ. Σπίρτζη, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τ. Κουίκ, την Υφυπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κα Μ. Χρυσοβελώνη, τον τέως Υφυπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε, τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κ. Λιντζεράκο καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Συγκοινωνιακών Υποδομών και Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου, προκειμένου να τελεσφορήσουν επιτυχώς οι προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου.
 
Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο, χωρίζεται σε 3 υποέργα, με κύρια αυτά της επέκτασης του αεροδιαδρόμου και της ταπείνωσης του λόφου στην περιοχή του Γυμναστηρίου Μετάλλαξη.
Το συγκεκριμένο έργο είναι ώριμο, καθώς έχουν γίνει όλες οι μελέτες και έχουν εξασφαλιστεί οι περισσότερες αδειοδοτήσεις, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει είτε μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Εκτός από το έργο του αεροδρομίου , τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, όσο και ο Διευθυντής της τεχνικής Υπηρεσίας, Δαυίδ Διακοδημητρίου, αναφέρθηκαν και σε μία άλλη σειρά έργων, όπως: Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων Ασφαλείας Λιμένα, αναβάθμιση του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, επίσης και την κατασκευή του έργου του δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης στις περιοχές Φοίνικα – Ποσειδωνίας, την ωρίμανση του έργου δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού για τις περιοχές της Βάρης και του Μέγα Γιαλού, αλλά και την ωρίμανση και προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδότησης για την επανακατασκευή του δημοτικού σταδίου στα Πευκάκια και του γηπέδου ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιάννης Σολάρης: Θα’μαι πάντα τ’ονειρο σου... Σε ποια τραγουδά;