Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σύμπνοια όλων των φορέων για στήριξη του Πανεπιστημίου - Άμεση παραχώρηση και άλλων κτιριακών υποδομών ο άμεσος στόχος - Ανοικτό το ενδεχόμενο για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου στο μέλλον άφησε ο δήμαρχος

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  • Σύμπνοια όλων των φορέων για στήριξη του Πανεπιστημίου
  •  Άμεση παραχώρηση και άλλων κτιριακών υποδομών ο άμεσος στόχος
  • Ανοικτό το ενδεχόμενο για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου στο μέλλον άφησε ο δήμαρχος

Η σύμπνοια όλων των φορέων για την στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος που λειτουργεί στη Σύρο ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Μετά από πολλά χρόνια και δεκάδες περιπτώσεις όπου κυριαρχούσε η διχόνοια, οι τελευταίες εξελίξεις με την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής φαίνεται πως χτύπησαν… καμπανάκι στις τοπικές αρχές και τους φορείς, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενωμένοι για το ζήτημα του Πανεπιστημίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν, πέραν του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Δούναβη, ο βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Ανδρέας Γιαλόγλου και Νίκος Καΐλης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο προϊστάμενος και υπηρεσιακά στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καζαντζάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων κ. Αλεξανδρίδης και Φρέρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών-Μηχανικών Άρια Χαραλαμπίδη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νίκος Παγίδας, καθώς και άλλοι φορείς.

Επίσης έντονη ήταν η παρουσία της Πανεπιστημιακής κοινότητας με καθηγητές και εκπροσώπους του Φοιτητικού Συλλόγου.

Το θέμα της σύσκεψης εισηγήθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον συριανό βουλευτή Αντώνη Συρίγο για τις ενέργειές του στο ζήτημα της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Στη συνέχεια, μαζί με τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών κ. Διακοδημητρίου, έκανε παρουσίαση των νέων κτιριακών υποδομών που θα παραχωρηθούν στο Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα το ακίνητο των πρώην αποθηκών του Τελωνείου (πρώην Elysee) που πρόσφατα πέρασε στην κυριότητα του δήμου, αλλά και των ακινήτων του κτιρίου Κορνηλάκη για την επισκευή-συντήρηση των οποίων υπάρχουν έτοιμες μελέτης και τεύχη δημοπράτησης.

Ωστόσο, η δήλωση του δημάρχου που είχε την μεγαλύτερη σημασία ήταν αυτή που ανέφερε ότι τα παραπάνω κτίρια αποτελούν άμεσες λύσεις και πρόθεση του Δήμου είναι να διεκδικήσει την παραχώρηση μέρος του στρατοπέδου (δίπλα στο κτίριο Κορνηλάκη) ώστε μελλοντικά και όταν βρεθούν κονδύλια να δημιουργηθεί ενιαίος χώρος για το Πανεπιστήμιο.

Εκ μέρους της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τόσο οι παρόντες καθηγητές, όσο και οι εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο για το ζήτημα της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής, όσο και για την παραχώρηση νέων ακινήτων.

Ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως οι ανάγκες είναι ακόμη μεγάλες, καθώς το Πανεπιστήμιο συνεχώς “μεγαλώνει” και εμπλουτίζει τις δράσεις του.

Όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη του θέματος της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής και την παραχώρηση νέων ακινήτων και τόνισαν πως στο μέλλον πρέπει να διεκδικηθεί μέρος του στρατοπέδου για την δημιουργία πανεπιστημιούπολης.

Απών από τη σύσκεψη, καθώς βρισκόταν εκτός Σύρου, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος απέστειλε επιστολή που διαβάστηκε.

Σε αυτήν εξέφρασε τις ενστάσεις του για την χρησιμότητα της σημερινής σύσκεψης, τονίζοντας ότι δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει από την προηγούμενη στην Περιφέρεια και τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ενώ για το κτιριακό ζήτημα ξεκαθάρισε πως πάγια θέση της Περιφέρειας είναι η παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου για την δημιουργία μόνιμης και ενιαίας πανεπιστημιακής κτιριακής υποδομής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here