Μύκονος: Τρεις εγκληματικές ομάδες είχαν “ρημάξει” τα εξοχικά στο νησί!

Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα 6 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 2016 - Συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί - Το μισό εκατομμύριο πλησίασε η "λεία" τους!

0

Μύκονος: Τρεις εγκληματικές ομάδες είχαν “ρημάξει” τα εξοχικά στο νησί!

Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου έξι περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο του 2016 στη Μύκονο και σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά αλλοδαπών.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 44χρονος υπήκοος Μαρόκου, ένας 33χρονος υπήκοος Ιράκ και πέντε υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 21, 24, 27, 28 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες και δρούσαν παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, την πρώτη ομάδα αποτελούσαν ο Μαροκινός με τον Ιρακινό, οι οποίοι την 31.07.2016 το πρωί συνελήφθησαν στη Μύκονο για διάπραξη ληστείας (σχετικό το από 03.08.2016 Δελτίο Τύπου) και αφού προφυλακίστηκαν παραμένουν έγκλειστοι σε δικαστικές φυλακές της χώρας.

Την δεύτερη ομάδα αποτελούσαν οι 24χρονος και 28χρονος, ενώ την τρίτη ομάδα συγκροτούσαν οι 21χρονος, 27χρονος και 30χρονος, Αλβανοί. Σημειώνεται ότι, τα μέλη της τρίτης ομάδας συνελήφθησαν την 25.07.2016 ύστερα από αστυνομικό έλεγχο και έρευνα στην κατοικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, για κατοχή ναρκωτικών, κατοχή κλοπιμαίων και αντίσταση κατά της αρχής.

Η διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, μεθοδικής, λεπτομερούς και συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν σημαντικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και τεχνολογικά-επιστημονικά μέσα.

Όπως προέκυψε οι δράστες έχοντας συγκροτήσει τρεις συμμορίες το χρονικό διάστημα από 09 έως 15.07.2016 επιδίδονταν σε διάπραξή κλοπών από εξοχικές κατοικίες αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.α..

Υπολογίζεται ότι συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στις 450.000,00 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here