Αναβίωση εθίμου του Κλήδονα σε Επισκοπείο-Καμίνια-Ξηρόκαμπο

Το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα και του Αφανού (της φωτιάς του Άι Γιάννη) θα αναβιώσει και φέτος στη Σύρο.

Τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπείου όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων, σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο “Η σοφία της παράδοσης”, αλλά και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις την προσεχή Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπείου:

Σας καλούμε στην Πλατεία του Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία, την προσεχή ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-6-2017 και ώρα 08:30 μ.μ. για να αναβιώσουμε όλοι μαζί, το έθιμο του Κλήδονα και αυτό της φωτιάς του Αϊ Γιάννη.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο Λαογραφικός Χορευτικός ΄Ομιλος « Η σοφία της παράδοσης».

Ένα τμήμα του ομίλου και το τμήμα της χορευτικής ομάδας του συλλόγου μας, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, κατά τη διάρκεια της αναβίωσης του εθίμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, θα χορέψουμε παρέα στους ρυθμούς επιλεγμένων τραγουδιών, πίνοντας το κρασάκι που θα προσφέρεται δωρεάν.

Φέρτε λοιπόν το «Μάη» σας να τον κάψουμε στον «αφανό», (όποιος θέλει μπορεί να φέρει μαζί του και το μεζεδάκι του) κι ελάτε να διασκεδάσουμε παρέα.”

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης:

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την αναβίωση του εθίμου «του αφανού», το άναμμα φωτιών, την παραμονή της εορτής του Γενέθλιου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην πλατεία «Μικρασιατών Προσφύγων» στον Ξηρόκαμπο καθώς και μουσική βραδιά μετά εδεσμάτων.
Προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.
Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων:

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here