Μήνυμα, Επάρχου Θήρας , επέτειο μνήμης της 17ης Νοεμβρίου 1973

“Αφήστε τα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις και περάστε στην ουσία”

Επιστολή διαμαρτυρίας της Επάρχου Θήρας Θεώνης Λειβαδάρου στον Υπουργό Υγείας για την έλλειψη γιατρού στην Φολέγανδρο

Κύριε Υπουργέ.

Πάλι για μια ακόμα φορά δοκιμάζεται η δημόσια υγεία, προς την ολιγωρία, την αμέλεια και την αδιαφορία της πολιτείας.

Συγκλονισμένη με την ανθρώπινη απώλεια στην Φολέγανδρο και το άδικο χαμό της 56χρονης γυναίκας, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να σας απευθύνω αυτή την επιστολή με σκοπό να μεριμνήσετε για την αφύπνιση των αρμοδίων.

Στη Φολέγανδρο το τελευταίο διάστημα που παραμένει χωρίς μόνιμο γιατρό, η επίσκεψη κάθε Σαββατοκύριακου του γιατρού από την Σαντορίνη για συνταγογραφήσεις, δεν αντικαθιστά την υποχρέωση του κράτους για την κάλυψη της θέσης όπως προβλέπεται για το Περιφερειακό μας ιατρείο.

Η έλλειψη του γιατρού στην Φολέγανδρο αναγκάζει πολλούς κατοίκους της, να ταξιδεύουν στην Σαντορίνη ή στην Αθήνα και μόνη τους παρηγοριά είναι οι προσευχές και το έλεος του Θεού για να κρατηθούν υγιείς. Νιώθουν παραμελημένοι και απομονωμένοι.

Η δημόσια υγεία δοκιμάζεται στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και μιλάμε για νησιά γεμάτα τουρίστες αλλά χωρίς γιατρούς και υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.

Η ανέχεια μας για αυτή την κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο και να ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Επιτέλους! Ποιοι είναι οι στόχοι σας κύριε Υπουργέ; Ο αφανισμός της Δημόσιας Υγείας; Η υγεία είναι για τον άνθρωπο το πιο πολύτιμο αγαθό. Η πολιτεία όμως, για τα απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας, κάνει ότι μπορεί για να τη στερεί.

Μέχρι πότε θα θρηνούμε τα δικά σας θύματα και θα αισθανόμαστε την αδιαφορία και την αναλγησία της κυβέρνησής σας; ( που ευθύνεται για αυτά τα δεινά). Καιρός είναι πλέον να αφήσετε τα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις και να περάσετε στην ουσία. Δείτε την πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες του.

Ζητούμε λοιπόν την οριστική επίλυση του προβλήματος με την άμεση τοποθέτηση μόνιμου γιατρού στα Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Είναι χρέος μας προς τους συνανθρώπους μας που μας τίμησαν και μας τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις και έχουμε καθήκον να τους Υπηρετούμε.

Η ΕΠΑΡΧΟΣ Π. Ε. ΘΗΡΑΣ

ΘΕΩΝΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here