«Ο Μπακαλόγατος της Σύρας»: Ένας λόγος που είμαι περήφανος που είμαι εκπαιδευτικός

Άρθρο του εκπαιδευτικού Γιώργου Ζερβού για την ταινία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου

0

«Ο Μπακαλόγατος της Σύρας»: Ένας λόγος που είμαι περήφανος που είμαι εκπαιδευτικός

Παρακολούθησα απόψε την ταινία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου, με τίτλο «Ο μπακαλόγατος της Σύρας» και πραγματικά αισθάνθηκα πολύ υπερήφανος που είμαι εκπαιδευτικός.

Υπερήφανος γιατί μαθητές δούλεψαν ακούραστα για ένα εξάμηνο πέρα από τα συνηθισμένα ωράρια, έξω από τις σχολικές αίθουσες, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους και παρουσιάζοντας ιδιαίτερα κρυμμένα τάλαντα και ολοκλήρωσαν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Υπερήφανος γιατί, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που λοιδορούνται από τον κοινωνικό περίγυρο, που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, τη δουλειά τους να γίνεται με συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες, αναπληρωτές συνάδελφοι που γυρίζουν χρόνια τώρα από νησί σε νησί με μια βαλίτσα στο χέρι πρόσφεραν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια μοναδική συνεργασία με τους μαθητές τους.

Έγιναν σκηνοθέτες, παραγωγοί, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι και τόσα άλλα, δούλεψαν πολύ περισσότερες ώρες από το ωράριό τους και, κυρίως, κατέθεσαν την ψυχή και τον εαυτό τους σε μια κοινή προσπάθεια με τους μαθητές.

Υπερήφανος γιατί υπάρχουν διευθυντές όπως ο κ. Μαυροειδής Παυλάκος που γίνεται πηγή έμπνευσης και καθοδηγεί συναδέλφους και μαθητές σε τέτοιας ποιότητας έργα.

Ξεπερνάει τα καθημερινά συνεχή εμπόδια που του βάζουν προϊστάμενοι και κοινωνία και υλοποιεί το όνειρο του «άλλου» σχολείου που γεμίζει χαρά και δημιιουργικότητα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Αν δεν δείτε αυτήν την παράσταση είναι σίγουρο ότι θα έχετε χάσει κάτι σημαντικό για τη ζωή σας.

Ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.

Γεώργιος Ζερβός

Εκπαιδευτικός

Σημείωση: Δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε κάθε έναν συντελεστή από φόβο μήπως ξεχάσω και αδικήσω κάποιον. Στην ταινία θα αντιληφθείτε την προσφορά του καθενός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here