Το 4ο Τζάμπολ Αγάπης στη Σύρο!

Οι Παλαίμαχοι Άρη Σύρου διοργανώνουν φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, την Κυριακή 4 Ιουνίου, για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σύρου

Το 4ο Τζάμπολ Αγάπης στη Σύρο!

Οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ διοργανώνουν φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα και σκοπού, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο “Δημήτριος Βικέλας”.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σύρου-Ερμούπολης για την αγορά υλικού εξοπλισμού.

Τι είναι το Τζάμπολ Αγάπης

Το «Τζάμπολ Αγάπης» είναι ένας τροποποιημένος αγώνας μπάσκετ.

Αποσκοπεί στη συμμετοχή των ανθρώπων με προβλήματα υγείας (νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down κ.λ.π.).

Ο αγώνας χωρίζεται σε 4 δεκάλεπτα με μικτό χρόνο παιχνιδιού. Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα πραγματοποιείται το προσαρμοσμένο παιχνίδι. Δύο ομάδες με παιδιά μικρών ηλικιών παίζουν αντιμέτωπες.

Οι ομάδες μπορούν να είναι και μικτές, όπου τα κορίτσια μαρκάρουν τα κορίτσια της αντίπαλης ομάδας και αντίστοιχα τα αγόρια προσαρμόζουν τα μαρκαρίσματα τους.

Στο κεντρικό χώρο του γηπέδου τοποθετείται μία τρίτη μπασκέτα, μικρότερη σε ύψος. Σε αυτήν τα παιδιά ΑΜΕΑ, το καθένα με τη σειρά του και με την βοήθεια των προπονητών ή των δασκάλων του, προσπαθεί να πετύχει ένα καλάθι.

Πως γίνεται αυτό; Απλά, δεν υπάρχει η αντεπίθεση μετά από την αλλαγή της κατοχής. Η μπάλα πηγαίνει με ντρίπλα στα χέρια του παιδιού που περιμένει στο κεντρικό καλάθι. Μετά την προσπάθειά του, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που είχε την κατοχή, για να παιχθεί μία φάση 5 εναντίον 5 στην απέναντι μπασκέτα.

Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στις δύο πρώτες περιόδους.

Στη συνέχεια, ακολουθούν 2 επιπλέον περίοδοι των δέκα λεπτών η κάθε μία, πάλι με μικτό χρόνο παιχνιδιού. Μεγαλύτεροι αθλητές και αθλήτριες, παίζουν αγώνα επίδειξης για να παρακολουθήσουν τα παιδιά ΑΜΕΑ. Ένας αγώνας χωρίς αντιπαλότητα στην εξέδρα, μόνο με το χειροκρότημα όλων των θεατών αλλά και των παιδιών.

Η διπλή αυτή διαδικασία μπορεί να είναι και αντίστροφη, δηλ. πρώτα οι δύο περίοδοι της επίδειξης και μετά οι δύο προσαρμοσμένες περίοδοι.

Στο τέλος όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, βγαίνουν μία ομαδική αναμνηστική φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Κέα - Αισθητός σε Κυκλάδες και Αττική