Μουσικό-θεατρική παράσταση Βυζαντινής Μουσικής στη Μύκονο

Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει μέσω της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Μυκόνου ΚΔΕΠΠΑΜ, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο με την συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, την παρουσίαση της Μουσικό-θεατρικής παράστασης Βυζαντινής Μουσικής αφιερωμένη στην ζωή του “Πέτρου Πελοποννήσιου του Λαμπαδαρίου” γνωστού ως Μότσαρτ της Ανατολής.

Φέτος συμπληρώνονται 240 χρόνια από τον θάνατο του. Ο Πέτρος ο Λαμπαδάριος γεννήθηκε το 1730 σε ένα χωριό του Ταϋγέτου, τις Κολλίνες. Στα μέσα του 18ου αιώνα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει Λαμπαδάριος, δηλαδή αριστερός ψάλτης του Πατριαρχείου.

Γρήγορα θα γίνει γνωστός ως δάσκαλος της Βυζαντινής και κοσμικής μουσικής δημιουργίας, θα χαρακτηριστεί ως εκπρόσωπος της μεταβυζαντινής παράδοσης, ενώ θα πεθάνει νέος σε ηλικία 47 ετών το έτος 1778 μετά από ένα πολυτάραχο βίο.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στον Πέτρο τον Λαμπαδάριο, μία πρωτότυπη δημιουργία δύο Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης της Καλαμάτας τους “ΑΙΝΟΥΝΤΕΣ” και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ”. Δύο σύλλογοι με ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων ιστορικής μνήμης.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει μια θεατροποιημένη παρουσίαση του βίου του, εμπλουτισμένη με Βυζαντινή και κοσμική μουσική, με σχεδόν όλες τις συνθέσεις του τιμώμενου μουσικού.

Την Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here