Γιατί να προσέξετε το web hosting της ιστοσελίδας σας

0
web-hosting

Γιατί να προσέξετε το web hosting της ιστοσελίδας σας

Με τον όρο Web hosting εννοούμε την υπηρεσία που παρέχουν εταιρείες και έχουν ως στόχο να ανεβαίνει μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν servers οι οποίοι συνδέονται στο διαδίκτυο και πάνω σε αυτούς βρίσκονται οι ιστοσελίδες για να είναι online.

Πολλές φορές μπορεί να μην δώσετε την πρέπουσα σημασία στο web hosting και να καταλήξετε σε κάποιο οικονομικό server του εξωτερικού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να μην σας δικαιώσει αφού μια κακή επιλογή server μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα στο site σας και να απαιτήσει επιπλέον χρόνο, χρήμα αλλά και κόπο.

Αποφύγετε τα φθηνά hosting

Πολλές φορές οι οικονομικές λύσεις δεν αποδεικνύονται οι καλύτερες. Για να αποκτήσετε μια ιστοσελίδα χωρίς προβλήματα η οποία μπορεί να ανεβεί στην κατάταξη της Google θα πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά και να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο πακέτο hosting.

Eπίσης, εάν ασχολείστε με το τοπικό SEO θα πρέπει ο server σας να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται. Έτσι εάν ενδιαφέρεστε για να ανέβει η ιστοσελίδα σας στην Ελλάδα θα πρέπει ο server να βρίσκεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Σε αυτή την περίπτωση ένας απλός οικονομικός server στην Αμερική δεν θα ήταν κατάλληλη λύση.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να σκεφτείτε σε ποιο web hosting θα επενδύσετε αφού και σε περίπτωση που σας βολέψει ένας απλός οικονομικός web server ίσως στην πορεία το site σας εξελιχθεί και να αποκτήσει μεγάλη επισκεψιμότητα και τότε σίγουρα θα χρειαστεί αλλαγή αφού θα απαιτείται φιλοξενία ιστοσελίδων με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, ταχύτητα ανταπόκρισης και δυνατότητες.

Σίγουρα δεν θα θέλατε ένα site αργό αφού κανείς επισκέπτης δεν πρόκειται να περιμένει αρκετή ώρα για να δει το περιεχόμενό σας. Ομολογουμένως, ακόμη και δύο παραπανίσια δευτερόλεπτα για την φόρτωση της ιστοσελίδα σας είναι πολλά για έναν απαιτητικό πελάτη.

Ποια χαρακτηριστικά να προσέξετε κατά την επιλογή στο web hosting

Αρχικά, θα πρέπει να προσέξετε την επεξεργαστική ισχύ του server σας. Και η μνήμη ram παίζει σημαντικό ρόλο γι αυτό απαιτείται πάνω από 1gb. O ισχυρός επεξεργαστής επίσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε ένα διαμοιραζόμενο hosting.

Ένας server που συνεχώς πέφτει είναι σίγουρα μια δυσάρεστη εμπειρία. Ο χρόνος downtime θα πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στο μηδέν. Βέβαια ακόμη και οι cloud servers πέφτουν αλλά εσείς θα πρέπει να κάνετε την καλύτερη επιλογή αν δεν θέλετε το site σας να πέφτει συνεχώς και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε την ποιότητα εξυπηρέτησης για την εταιρεία που θα επιλέξετε για web hosting. Επειδή η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι πολύ σημαντική σε περίπτωση που έχετε ένα επείγον πρόβλημα με την ιστοσελίδα σας φροντίστε να ξανασκεφτείτε την επιλογή σας.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here