Γιατί να ασχοληθείτε με το Affiliate Marketing

0
affiliate-marketing

 Γιατί να ασχοληθείτε με το Affiliate Marketing

Με τον όρο Affiliate Marketing εννοούμε την χρήση μια ιστοσελίδας που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες από άλλες ιστοσελίδες που ονομάζονται affiliates ή συνεργάτες για την προώθηση των προϊόντων της.

Το όρο αυτό μπορείτε να τον συναντήσετε και ως online marketing ή διαφορετικά internet marketing. Για να ξεκινήσετε αυτή την δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε την δική σας ιστοσελίδα, προϊόν ή υπηρεσία.

Μια γνωστή εταιρεία που ασχολείται με Affiliate Marketing στην Ελλάδα είναι η Linkwise στην οποία μπορείτε να διαφημίσετε και να προωθήσετε ιστοσελίδες ή προϊόντα είτε ως διαφημιζόμενος είτε ως διαφημιστής.

Με λίγα λόγια μπορούμε να πούμε πως το Affiliate Marketing είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος ώστε να ξεκινήσετε να αποκτάτε χρήματα μέσω διαδικτύου.

Γιατί να ξεκινήσετε το Affiliate Marketing και ποια η διαδικασία

Σας δίνεται ουσιαστικά η ευκαιρία να ασχοληθείτε χωρίς να χρειάζεται να διαθέσετε κάποιο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε όπως γίνεται και με την εταιρεία Linkwise. Mε την δραστηριότητα αυτή μπορείτε να κάνετε πολλές προσφορές στους πελάτες.

Σίγουρα, με την πώληση των προϊόντων στο διαδίκτυο θα αποκτήσετε φήμη και θα ξεχωρίσετε με την δραστηριότητα σας. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν απαιτείται να είστε εμπλεκόμενος με την παραγωγή του προϊόντος που θα προωθείτε.

Η δική σας αρμοδιότητα είναι να ενημερώνετε τους πελάτες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα καθώς και τις προσφορές που υπάρχουν κατά διαστήματα ώστε να δημιουργήσετε μια άριστη συνεργασία μαζί τους.

Μπορούμε να πούμε πως η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αφού ξεκινάτε με την δημιουργία λογαριασμού Paypal ενώ πρέπει να επιλέξετε το προϊόν σε affiliate program που σας ενδιαφέρει ή πιστεύετε ότι θα έχει μεγάλη απήχηση.

Στην συνέχεια, πρέπει να κάνετε εγγραφή σαν affiliate ή συνεργάτης και να προωθήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία που έχετε επιλέξει.

Βρείτε το κατάλληλο Affiliate περιεχόμενο

Όταν μπείτε στον χώρο θα καταλάβετε πως υπάρχουν χιλιάδες affiliates για αυτό εσείς θα πρέπει να ξεχωρίσετε για να αποκτήσετε πελάτες.

Σίγουρα, οι πελάτες καθημερινά δέχονται δεκάδες πληροφορίες και προσφορές για προϊόντα για αυτό θα πρέπει να είστε σίγουροι πως διαθέτετε ένα καταπληκτικό affiliate περιεχόμενο ώστε να τραβήξετε το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.

Όταν έχετε αυτό, τότε θα δείτε να την επισκεψιμότητα στην σελίδα να ανεβαίνει με ταχείς ρυθμούς. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως η υπηρεσία ή το προϊόν σας αξίζει και δώστε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείτε για αυτό μέσα από άρθρα, εικόνες και βίντεο.

Παράλληλα, η Linkwise φιλοξενεί affiliate προγράμματα όλων των κλάδων, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εμπειρία στα ταξίδια, την μόδα, τις ιστοσελίδες προσφορών, ασφάλειες και ecommerce.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε κάδος έχει διαφορετική ανάπτυξη και οπωσδήποτε απαιτεί προώθηση και εμπειρία affiliate marketing στον κλάδο στον οποίο επιθυμείτε να ασχοληθείτε.

Δείτε περισσότερα για affiliate marketing:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here