Αγγελία για την πιο «ξεκούραστη» δουλειά του κόσμου – 16.000 ευρώ για 2 μήνες στο… κρεβάτι

0
Αγγελία, κρεβάτι

Αγγελία για την πιο «ξεκούραστη» δουλειά του κόσμου – 16.000 ευρώ για 2 μήνες στο… κρεβάτι

Ακούγεται αρκετά δελεαστικό και η πιο ξεκούραστη δουλειά στον κόσμο: ζητούνται 24 άνδρες για να μείνουν ξαπλωμένοι για δύο μήνες, προκειμένου να μελετηθούν οι συνέπειες της συνεχόμενης κατάκλισης, με αμοιβή 16.000 ευρώ. 

Το πείραμα θα κάνει το Ινστιτούτο Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας (Medes) που βρίσκεται κοντά στην Τουλούζη και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, να έχουν ηλικία 20-45 ετών, να μην καπνίζουν, να μην έχουν αλλεργίες και να έχουν δείκτη σώματος μεταξύ 22 και 27. Οι υποψήφιοι επίσης πρέπει να περάσουν από τεστ δύο εβδομάδες πριν την κατάκλιση και δύο εβδομάδες μετά.
Οι επιστήμονες στοχεύουν να μελετήσουν τις αλλαγές στο σώμα από τη δίμηνη κατάκλιση και την έλλειψη βαρύτητας, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί το καρδιαγγειακό σύστημα όταν κάποιος δεν είναι όρθιος για μεγάλο διάστημα. Ένας από τους επιστήμονες δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «βλέπουμε ακόμη και μεγαλύτερη τάση πτώσης της αρτηριακής πίεσης και ίλιγγο».Ωστόσο το εγχείρημα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Οι άνδρες θα πρέπει να παραμένουν ξαπλωμένοι πάντα, ακόμα και όταν τρώνε ή πλένονται ενώ ένας από τους βασικούς κανόνες είναι να ακουμπούν τουλάχιστον τον έναν ώμο στο κρεβάτι.