Η Σύρος τίμησε τους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με την μαθητική παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

1
Σύρος, παρέλαση, 25η Μαρτίου, Εθνική Επέτειος

Η Σύρος τίμησε τους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με την λαμπρότητα και τιμή που αρμόζει στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο.

Ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος, καθώς η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, η μαθητική παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη, πραγματοποιήθηκε με ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

 

Οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, αθλητικά σωματεία, οι πρόσκοποι και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού παρέλασαν για να τιμήσουν τους ήρωες που μας χάρισαν την ελευθερία.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών οι θρησκευτικές αρχές του τόπου, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός βουλευτής Σύρου Αντώνης Συρίγος, ο βουλευτής Κυκλάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης, πολιτευτές του νομού Κυκλάδων, οι αρχές του τόπου (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Σύρου-Ερμούπολης), οι επικεφαλής και αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του νησιού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Συρίγο, Προϊστάμενο Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ερμουπόλεως.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Εθνικό Ηρώο της πόλης μπροστά από το ναό. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου και το Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου ο «Ευξεινος Πόντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here