Μαγευτική Βραδιά στο μεγάλο Συριανό Καλλιτέχνη Αντώνη Ρούσσο

0
Βραδιά Αφιέρωμα στο μεγάλο Συριανό μουσικό Αντώνη Ρούσσο

Μαγευτική Βραδιά στο μεγάλο Συριανό Καλλιτέχνη Αντώνη Ρούσσο

«Σύρα, Ερμούπολη και πάλι πίσω…εδώ γεννήθηκα και εδώ θα σβήσω». Στον Αντώνη Ρούσσο, ήταν αφιερωμένη η βραδιά του Εκπολιτιστικού συλλόγου Μάννα ενόψει του εορτασμού των 30 χρόνων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παλιοί και νέοι μουσικοί, φίλοι και συνεργάτες του Αντώνη,  που βρέθηκαν στην σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, νοσταλγώντας τις τότε καλές εποχές, ερμηνεύοντας κομμάτια του Αντώνη αλλά και παλιοί τραγουδιστές της εποχής του, που έπαιξαν και ερμήνευσαν μαζί του τα τραγούδια που ο ίδιος συνέθεσε, με αποκορύφωμα τον δίσκο «Σύρα, Ερμούπολη»

Την  εκδήλωση καλωσόρισε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, Νικητίδου Ελπίδα η οποία έκανε αναφορά στην 30χρονη πορεία του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, τα οποία επέλεξε να γιορτάσει με ένα αφιέρωμα στον Συριανό συνθέτη και μουσικό οποίος είχε καταγωγή από το Μάννα.

Το πολυπληθές κοινό, που κατέκλυσε το θέατρο Απόλλων με αποτέλεσμα αρκετοί να παραμείνουν όρθιοι, επιβράβευσε τους καλλιτέχνες με θερμό χειροκρότημα, συμμετείχε με πολύ κέφι σιγοτραγουδώντας παλιές επιτυχίες.

Ο σκηνοθέτης της βραδιάς, Γιάννης Δεσύπρης, μαζι με φίλους και παλαιούς συνεργάτες του Αντώνη μας ταξίδεψαν στις αλησμόνητες εποχές, τότε που η καλή λαϊκή μουσική, έβγαζε σπουδαίους μουσικούς όπως ο Αντώνης Ρούσσος.

Θυμήθηκαν σπάνιες στιγμές παρέα με το φίλο τους και ταξίδεψαν σε άλλες εποχές.

Το μουσικό μέρος έκλεισε,  το «μυστικό μπουζούκι» αυριανοί συνεχιστές της λαϊκής και της ρεμπέτικης μουσικής, παίζοντας το Συρα-Ερμουπόλη και όχι μόνο!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Στέλλα Χροναίου, ο Νίκος Ροσσολάτος, ο Αντώνης Ξανθάκης , ο Μαρίνος Ρούσσος και οι μουσικοί Γιώργος Μουστάκας, Αντώνης Φραγκιάς, Σιδερής Δαρζέντας, Γιάννης Καραμολέγκος και Δημήτρης Μαραγκός.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος κ Μιμογλου μέσα σε συγκινητικό κλίμα καλεσε τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, οποίος έδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Αντώνη Ρούσσου, όπως επίσης και ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Μάννα μπροστά σε ενα κατάμεστο θέατρο Απόλλων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here