Νάξος: Χωρίς θέρμανση εδώ και 3 εβδομάδες το ιατρείο και το κοινοτικό γραφείο Κορωνίδας!

Ανακοίνωση φορέων και συλλόγων της περιοχής κατά της Δημοτικής Αρχής για την έλλειψη πετρελαίου και την μη συντήρηση του καυστήρα - Προβλήματα και στα σχολεία

Νάξος: Χωρίς θέρμανση εδώ και 3 εβδομάδες το ιατρείο και το κοινοτικό γραφείο Κορωνίδας!

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές, οι σύλλογοι του τοπικού μας διαμερίσματος, Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος», Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωμιακής, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής και η ιατρός του ΠΕ ιατρείου Κορωνίδας κα Αθανασία Δηλγεράκη συγκεντρωθήκαμε σήμερα 7-2-2017 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε, σχετικά με το θέμα της θέρμανσης του ιατρείου της Κωμιακής και του κοινοτικού γραφείου, όπου εδώ και τρεις εβδομάδες, με ευθύνη της δημοτικής αρχής παραμένουν χωρίς θέρμανση λόγω της έλλειψης πετρελαίου και της μη συντήρησης του καυστήρα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τόσο τη λειτουργία του κοινοτικού γραφείου όσο και τη λειτουργία του ιατρείου, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί συγχωριανοί μας οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εξετάζονται ή να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, σε μια παγωμένη από την ανύπαρκτη θέρμανση αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μηχανική βλάβη στο Highspeed 4 που επιστρέφει από την Πάρο στον Πειραιά

Είναι απαράδεκτο μέσα στην καρδιά του χειμώνα και ενώ έχει ενημερωθεί κατ’ επανάληψη η δημοτική αρχή τόσο από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κορωνίδας, όσο και από την ιατρό, να αφήνει δίχως θέρμανση το ιατρείο του ορεινότερου χωριού του νησιού, όπου επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα χαμηλές θερμοκρασίες. Εκτός από  την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα των δημοτών της, το γεγονός αυτό δείχνει και τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο μέσω του θεσμού του Καλλικράτη, όπου κοινωνικές δομές του κράτους όπως ο τομέας της υγείας περιέρχεται στην ευθύνη των δήμων χωρίς όμως την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το κράτος προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων. Το γεγονός αυτό δεν αθωώνει βέβαια σε καμιά περίπτωση τη δημοτική αρχή η οποία στήριζε και εξακολουθεί να στηρίζει με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική, ενώ παράλληλα αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες των κατοίκων και αδρανεί συστηματικά στην επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πρώτο δρομολόγιο για το Worldchampion Jet - Η άφιξη του πρωταθλητή στο λιμάνι της Σύρου (φωτο+βίντεο)

Απαιτούμε άμεσα από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε προμήθεια πετρελαίου και συντήρηση του καυστήρα, τόσο στο κοινοτικό γραφείο και ιατρείο της Κωμιακής, όσο και των σχολείων του τοπικού μας διαμερίσματος.

Το παρόν συνυπογράφουν:

  • Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές
  • Το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
  • Ο Σύλλογος Γυναικών του Απόλλωνα «Άπελος»
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής