Υποβολή αιτήσεων, Nέες άδειες ΤΑΞΙ, Κυκλάδες

Υποβολή αιτήσεων για νέες άδειες ΤΑΞΙ στις Κυκλάδες

Στην υπογραφή της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο τύπο, σύμφωνα με το Ν. 4070/2012 για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

Οι έδρες ΕΔΧ αυτοκινήτων αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων και αντιστοιχεί μία για κάθε νησί. Κάθε ενδιαφερόμενος -φυσικό ή νομικό πρόσωπο- που επιθυμεί να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια Δ/νση  Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων αίτηση με την οποία θα προσδιορίζεται η έδρα ή οι έδρες για τις οποίες ζητείται άδεια, υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του, συνοδευόμενη από φάκελο με τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί μετά την πρώτη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης – πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το έντυπο αίτησης χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων και βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, www.pnai.gov.gr. Η πρόσκληση με τις αναλυτικές προϋποθέσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Πληροφορίες παρέχονται επίσης από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων στο τηλέφωνο: 22810.75142 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

* ΕΔΧ αυτοκίνητα
Αυτοκίνητο Δημόσιας Χρήσης είναι το αυτοκίνητο όχημα με το οποίο εκτελούνται μεταφορές προσώπων ή πραγμάτων ή μικτές με ολική ή μερική μίσθωση ή με κόμιστρο ανά επιβάτη. Τα δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα έως 10 θέσεων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, που προορίζονται κυρίως για τη μεταφορά προσώπων ονομάζονται Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.), τα οποία διακρίνονται σε: α) Ε.Δ.Χ.- ΤΑΞΙ, ήτοι αυτοκίνητα πέντε (5) θέσεων με μετρητή και β) Ε.Δ.Χ.- ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ, ήτοι αυτοκίνητα από έξι (6) μέχρι εννέα (9) θέσεων χωρίς μετρητή. Ορισμένα εκ των Ε.Δ.Χ.- ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ αυτοκινήτων είναι ειδικά διασκευασμένα για τη μεταφορά Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Δ.Χ.- ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑμΕΑ).
loading...

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Καταγγελία για ταξί Αμοργού

  Τον Νοέμβριο του 2017 ταξίδευσα στην Αμοργό. Είναι ένας προορισμός που αγαπώ και τον έχω επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν θαυμάζοντας τις φυσικές ομορφιές του, τα πολιτιστικά μνημεία του και την ευγένεια των κατοίκων του. Ως δημοσιογράφος μάλιστα έχω κατ’ επανάληψιν εκθειάσει το νησί, τις δραστηριότητές του και τις αρετές του με άρθρα μου.
  Φτάσαμε με τον σύζυγό μου στο λιμάνι της Αιγιάλης το ξημέρωμα της Παρασκευής 24ης Νοεμβρίου 2017, ώρα 2.45 περίπου, με το πλοίο «Blue Star Νάξος» και αμέσως αναζητήσαμε ταξί.
  Δύο ταξί υπήρχαν στην προβλήτα. Το πρώτο που συναντήσαμε ήταν κατειλημμένο και ο ίδιος ο οδηγός του μας πρότεινε να απευθυνθούμε στον δεύτερο ταξιτζή, ονόματι Μιχάλη, το όχημα του οποίου δεν έφερε την πινακίδα TAXI στην οροφή του.
  Συνεννοήθηκα μαζί του και τον παρακάλεσα να περιμένει τον σύζυγό μου, ο οποίος μόλις ερχόταν με τις αποσκευές. Εν τω μεταξύ, πριν επιβιβαστούμε εμείς, και παρά το γεγονός ότι είχα ήδη κλείσει μαζί του την «κούρσα», επιβίβασε και άλλο άτομο. Δεν ενοχλήθηκα, διότι θεώρησα ότι με το δεδομένο της ώρας και των συνθηκών, έπρεπε να υπάρξει κατανόηση και ανεκτικότητα, ώστε όλοι να εξυπηρετηθούμε.
  Όταν όμως του ανακοίνωσα το σημείο του προορισμού μου, γνωστότατο ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού («Aegialis Hotel and Spa») στο μέσον της διαδρομής Αιγιάλης – Θολαρίων, έδειξε καταφανή ενόχληση για άγνωστο σε μένα λόγο.
  Αγενέστατα με ρώτησε γιατί δεν ήρθαν από το ξενοδοχείο να μας πάρουν. Μη γνωρίζοντας, επιχείρησα να πάρω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για να ρωτήσω. Βλέποντας την κίνησή μου μού είπε επί λέξει και με ύφος σκαιότατο: «Άιντε, άιντε, δεν θα σε περιμένουμε να τηλεφωνήσεις τώρα. Μπες μέσα».
  Αν και εμβρόντητοι, ο σύζυγός μου κι εγώ δώσαμε «τόπο στην οργή» και μπήκαμε στο όχημά του. Του είπα όμως: «Να προσέχετε πώς μιλάτε». Με πολύ προκλητικό ύφος και ουρλιάζοντας μου απάντησε πως θα μιλάει όπως του αρέσει και μου είπε ξανά τη λέξη «άιντε», με περιέλουσε με ύβρεις, έθιξε με άσχημο τρόπο την ηλικία μου, μου είπε «άει γαμ….» και άνοιξε την πόρτα να βγούμε έξω. Μάλιστα πέταξε έξαλλος τις αποσκευές μας στο δρόμο. Εκτός αυτού μίλησε με υποτιμητικό μένος για το κατάλυμά μας. Χαρακτηριστικά είπε: «Σε τέτοιο κωλοξενοδοχείο που πάτε, τέτοιοι είστε και εσείς». Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μίλησε με τέτοιο τρόπο για το συγκεκριμένο κατάλυμα, το οποίο, όπως γνωρίζω από επανειλημμένες επισκέψεις μου και από κριτικές άλλων επισκεπτών, είναι αξιοπρεπέστατο, ποιοτικότατο και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του νησιού.
  Αξίζει δε να υπογραμμίσω και το χειρότερο όλων στο φέρσιμό του, ότι στράφηκε εναντίον μου να με χτυπήσει και θα το είχε κάνει αν δεν έμπαινε μπροστά μου εγκαίρως ο σύζυγός μου.
  Γιατί μίλησε με αυτό τον τρόπο; Γιατί φέρθηκε τόσο απολίτιστα; Είχε τα νεύρα του και ξέσπασε σε μένα; Είχε πρόβλημα με το σημείο που πηγαίναμε; Το βέβαιο είναι πως τον άνθρωπο αυτό ούτε καν τον ήξερα.
  Το γεγονός αυτό μου δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα για το νησί. Κυριολεκτικά επρόκειτο για τραυματικό σοκ. Αν δεν είχα ξαναπάει για διακοπές στο νησί και δεν ήξερα τους ανθρώπους του, σίγουρα θα έπαιρνα το ίδιο πλοίο και θα ταξίδευα σε άλλο προορισμό. Διότι «όταν ένα ταξίδι αρχίζει άσχημα, σπάνια τελειώνει καλά».

  Κάθε κάτοικος και κάθε εργαζόμενος σε τουριστικό προορισμό δημιουργεί τον τόπο τον οποίο θα χαρούν ή όχι οι επισκέπτες. Τα περιστατικά ακαλλιέργητων και αντιεπαγγελματιών οδηγών ταξί δυστυχώς δεν έχουν εξαλειφθεί από τον τόπο μας. Εύχομαι κανένας άλλος ταξιδιώτης, είτε στην Αμοργό είτε αλλού, να μην τύχει τέτοιας συμπεριφοράς και τέτοιας αγριότητας.
  Με ποιο δικαίωμα ο άνθρωπος αυτός εγκατέλειψε μέσα στη νύχτα δύο ταξιδιώτες μόνους του στη μέση του πουθενά; Με ποιο δικαίωμα θίγει άλλους επαγγελματίες του τόπου του, εν προκειμένω τους ξενοδόχους, μιλώντας άσχημα γι’ αυτούς σε επισκέπτες που δεν γνωρίζει; Με ποιο δικαίωμα απευθύνεται και συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο σε δύο ανθρώπους που πρόκειται να αφήσουν χρήματα στον τόπο του; Με ποιο δικαίωμα καταστρέφει τις διακοπές δύο ανθρώπων που δεν του έφταιξαν σε τίποτα; Και κυρίως ποιος του δίνει το δικαίωμα να στρέφεται κατά του ίδιου του νησιού του, της Αμοργού, τόσο απάνθρωπα και τόσο ανεύθυνα;
  Αναρωτιέμαι δε τι θα συνέβαινε αν στη θέση τη δική μου βρισκόταν κάποιος άλλος που επισκεπτόταν για πρώτη φορά το νησί ή ακόμα χειρότερα κάποιος ξένος.
  Ο τουρισμός, η κυκλοφορία των ανθρώπων, η ξεκούρασή τους είναι ιερά και πρέπει να γίνονται σεβαστά. O τουρισμός μας δεν χρειάζεται αυτού του είδους το ταξί, ούτε -προς Θεού- αυτές τις υπηρεσίες. Τα κρούσματα, που δυσφημούν την τουριστική εικόνα των νησιών, πρέπει να καταγγέλλονται και να καταδικάζονται απερίφραστα, γιατί είναι κάτι παραπάνω από κατακριτέα. Υπονομεύουν τη χώρα μας, την οικονομία μας και την εργασία χιλιάδων συμπολιτών μας.
  Επειδή θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε στην τήρηση στοιχειωδών κανόνων και στη συμμόρφωση παρόμοιων «παραφωνιών», αναφέρω τα στοιχεία του οχήματος:
  – Μοντέλο: MERCEDES E – 220
  – Αριθμός Κυκλοφορίας: ΤΑΖ – 2985
  – Χωρίς “καπέλο” TAXI στην οροφή του.

  Παρακαλώ να ληφθούν μέτρα για τον εν λόγω οδηγό, διότι οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε η εποχή του ταξιτζή – Νεάντερνταλ να περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας, επιτέλους.
  Παρακαλώ επίσης όπως με ενημερώσετε για τη συνέχεια της υπόθεσης.
  Μετά τιμής
  Ειρήνη Αϊβαλιώτου
  Δημοσιογράφος
  Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
  Διευθύντρια του διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού catisart.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here