Απολογισμός Cyclades Trail Cup 2016

"Το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του 2016, καθώς και η ολοκλήρωση των 3 αγώνων με τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι το δικό μας κίνητρο να συνεχίσουμε"

0

Απολογισμός Cyclades Trail Cup 2016

Τα νησιά της Ελλάδας έχουν πολλά να προσφέρουν στο ολοένα αυξανόμενο αθλητικό κοινό!

Οι Κυκλάδες, αν και αργά, κατάφεραν να μπουν στη διοργάνωση αγώνων trail και το κάνουν έως τώρα με μεγάλη επιτυχία.

Τις περισσότερες φορές, το ρόλο του διοργανωτή αναλαμβάνουν ιδιώτες που αγαπούν το νησί τους και προσπαθούν με προσωπική εργασία να το αναδείξουν.

Άλλοτε με συμμάχους τους τοπικούς φορείς και άλλοτε χωρίς, το αποτέλεσμα των διοργανώσεων εκπλήσσει κάθε συμμετέχοντα αθλητή, επισκέπτη, εθελοντή και επαγγελματία!

Το 2016, με αφορμή την τριλογία αγώνων σε Τήνο, Σύρο και Άνδρο, γεννήθηκε το “Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος Κυκλάδων” ή αλλιώς “Cyclades Trail Cup”.

Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι να προσφέρει κίνητρο στους αθλητές να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα και να γνωρίσουν τα νησιά των Κυκλάδων μέσα από διαδρομές απόλυτα προσαρμοσμένες στην τοπογραφία της εκάστοτε περιοχής.

Έτσι, δημιουργήθηκε μια “οικογένεια” για τους διοργανωτές κάθε νησιού, που σκοπό έχει να βοηθήσει και να καλύψει τις ανάγκες και τα κενά όπου και όποτε χρειάζεται.

Το θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας του 2016, καθώς και η ολοκλήρωση των 3 αγώνων με τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι το δικό μας κίνητρο να συνεχίσουμε τις διοργανώσεις και τη δημιουργία νέων αγώνων στα νησιά των Κυκλάδων!

Στο σύνολο των 3 αγώνων, δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν 7 διαδρομές συνολικού μήκους 70χλμ. Εξ’ αυτών, τα 12χλμ ανοίχθηκαν για τις ανάγκες του αγώνα και προσφέρονται πλέον στους Έλληνες και ξένους περιπατητές!

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος άγγιξαν τις 600, ενώ οι αθλητές που συμμετείχαν στα αγωνίσματα έφτασαν τους 400! Το σύνολο των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το διοργανωτικό κομμάτι έφτασε τα 10 άτομα, οι εθελοντές τους 200 και οι χορηγοί που υποστήριξαν την προσπάθειά μας τους 83.

Επίσης, 17 τοπικοί Σύλλογοι και 2 Δήμοι, με όραμα την ανάδειξη του τόπου τους, μας προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια! Στην ήδη δύσκολη προσπάθεια για την ανάδειξη του Πρωταθλήματος και των αγώνων στις Κυκλάδες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας!

Όσοι αθλητές έλαβαν μέρος σε τουλάχιστον 2 από τους 3 αγώνες κατέλαβαν μια θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος. Οι νικητές της γενικής κατάταξης αλλά και των ηλικιακών κατηγοριών θα λάβουν δώρα από τους Υποστηρικτές του Cyclades Trail Cup.

Η εταιρία Bionat βραβεύει τους 15 νικητές του Πρωταθλήματος με προϊόντα Terranova Magnesium Calcium Complex, B Complex, Pro Peptase, Tumeric και Glucosamine. www.bionat.gr

Ο Όμιλος Σπουδών Μόδας PANSIK βραβεύει τους πρώτους νικητές των κατηγοριών 18-28 με υποτροφίες 4μηνων σπουδών στο τμήματα του Blogging & EMarketing. www.pansik.gr

Η Ιταλική εταιρία διοργανώσεων Camelbag ASD βραβεύει τους νικητές της Γενικής κατάταξης και τους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών 38-48 και 48-58 με δωρεάν συμμετοχή στον αγώνα “Firenze Urban Trail”, που θα διεξαχθεί την 5η Μαρτίου 2017 στην Φλωρεντία της Ιταλίας. www.firenzeurbantrail.com/en/

Τέλος, όλοι οι νικητές του Cyclades Trail Cup 2016 θα παραλάβουν αναμνηστικό Tshirt με το νέο λογότυπο του Πρωταθλήματος, ενώ θα έχουν οικονομικές διευκολύνσεις στη συμμετοχή τους στο Cyclades Trail Cup 2017.

Η συνεργασία του Πρωταθλήματος με την Ιταλική εταιρία διοργανώσεων θα “σφραγιστεί” με τη συμμετοχή του Cyclades Trail Cup στην Expo του Firenze Urban Trail στις 3-4 Μαρτίου, αλλά και τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών στα αγωνίσματα της Κυριακής 5 Μαρτίου!

Το μέλλον στον αθλητικό Τουρισμό των Κυκλάδων φαίνεται λαμπρό και με την δίκη σας βοήθεια μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα! Υποστηρίξτε τα νησιά μας συμμετέχοντας στους αγώνες που σας ετοιμάζουμε!

Σύντομα θα ανακοινωθεί η σειρά των αγώνων του Cyclades Trail Cup 2017!