3ο Δημοτικό Σχολείο – 3ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης: Ξεκίνησαν εργασίες…

0
3ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης ,εργασίες

3ο Δημοτικό Σχολείο – 3ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης: Ξεκίνησαν εργασίες…

Ξεκίνησε σήμερα να υλοποιείται η πρώτη φάση της επισκευής του 3ου Δημοτικό Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης με μέριμνα και δαπάνες του Ισιδωρείου Ιδρύματος.
 
Εδώ και αρκετά χρόνια, το κτίριο, παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα, όσον αφορά στη στατικότητα του, δημιουργώντας ένα απολύτως ακατάλληλο περιβάλλον.
 
Στο σχολείο θα γίνει αποκατάσταση τοπικών βλαβών στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος με τις εργασίες να προβλέπονται ότι θα ολοκληρωθούν σε 40 ημέρες.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, αποφάσισε να υλοποιήσει την πρώτη φάση της επισκευής του σχολείου, από πόρους του Ιδρύματος, έργο το οποίο θα συνεχιστεί από το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, δεδομένης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της δέσμευσης του Δήμου ότι θα προβλεφθεί σχετικό επιπλέον κονδύλιο για την επισκευή του σχολείου στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2017 ο οποίος θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ergasies-isidoreio-5
 
Η πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος, την οποία κατά Νόμον υποστηρίζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αφού η εν λόγω επισκευή πραγματοποιείται μετά από μελέτη και οδηγίες της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει ως σκοπό, να καταστήσει σε πραγματικό χρόνο το σχολείο ασφαλές και να βελτιώσει το μαθησιακό περιβάλλον των παιδιών που φοιτούν εκεί. Το Ίδρυμα ανέλαβε αυτή την ευθύνη με ομόφωνη απόφασή του προ ολίγων μόλις ημερών και δεν αρκέστηκε σε υποσχέσεις προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά υλοποίησε την απόφαση αυτή άμεσα και ελπίζουμε, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το έργο αυτό να ολοκληρωθεί άμεσα και τα παιδιά, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων να μπουν σε ένα ασφαλές και επισκευασμένο σχολείο.
 
Για την εξέλιξη του έργου μας μίλησε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, του Ισιδώρειου Ιδρύματος κα Μαρία Καζαντζάκη.
 
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καταφέραμε να κάνουμε πράξη ένα αίτημα γονέων και καθηγητών που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια και που θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε να βελτιωθούν οι συνθήκες φοίτησης πολλών μικρών παιδιών. Ευχαριστούμε πολύ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη συνδρομή της και τη βοήθειά της και ευχόμαστε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να δράσει και εκείνος το ίδιο άμεσα έτσι ώστε να προχωρήσει και το υπόλοιπο κομμάτι της επισκευής του σχολείου»
ergasies-isidoreio-2