ΟΦΤΣ Σύρου: Αντικατέστησαν τα κουφώματα του ιατρείου της Δονούσας

ΟΦΤΣ Σύρου, κουφώματα, ιατρείο, Δονούσας

ΟΦΤΣ Σύρου: Αντικατέστησαν τα κουφώματα του ιατρείου της Δονούσας

Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου πραγματοποίησε στις 18 & 19 Δεκεμβρίου την Χειμερινή Αποστολή του για το 2016 στο νησί της Δονούσας. Η αποστολή αυτή είχε ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Αυτή τη φορά ο ΟΦΤΣΣ δραστηριοποιήθηκε στα έργα υποδομής, με την αντικατάσταση κουφωμάτων του ιατρείου της Δονούσας.

Τη δράση αυτή στήριξαν με τις χορηγίες τους επιχειρήσεις της Σύρου και της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα τα κουφώματα κατασκευάστηκαν από την Ξυλοτεχνική Σύρου ΑΕ και βάφτηκαν από το στιλβωτήριο Συριανός Αντώνης με χρώματα που προσφέρθηκαν από την VernilacΑΕ.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου τα κουφώματα φορτώθηκαν στο τρέιλερ του ΟΦΤΣΣ και στάλθηκαν με το πλοίο στη Δονούσα όπου παραλήφθηκαν από τους φορείς του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παρατείνεται η δοκιμαστική λειτουργία της ΕΕΛ Δονούσας

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, αναχώρησε απο τη Σύρο, μία βάρκα με έξι άτομα πλήρωμα για τη Δονούσα. Στην αποστολή συμμετείχαν πέντε μέλη του ομίλου εκ των οποίων ο ένας είναι ο πρόεδρος της Ξυλοτεχνικής Σύρου ,του μεγαλου χορηγού της αποστολής, και ένας εικονολήπτης από την Prisma Audiovisual, για την βιντεοκάλυψη αυτής. Με την άφιξη στη Δονούσα, μας υποδέχτηκαν οι αρχές του τόπου προσφέροντας μας ζεστό καφέ.

Στη συνέχεια μεταφέραμε το τρέιλερ και τα εργαλεία στο ιατρείο της Δονούσας και ξεκίνησε η διαδικασία της αντικατάστασης από τους ξυλουργούς του ομίλου. Η τοποθέτηση τελείωσε νωρίς το απόγευμα. Την επόμενη ημερα έγιναν τα εγκαίνια των κουφωμάτων από τον πρόεδρο της Ξυλοτεχνικής και τον υπεύθυνο της τοποθέτησης και μέλος του ΟΦΤΣΣ. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δονούσας “Ποσειδών”, η αγροτική γιατρός και κάτοικοι του νησιού. Μετά το πέρας των εγκαινίων ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής. Μετά από μία στάση στο Κουφονήσι φτάσαμε στη Σύρο.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς Ξυλοτεχνική Σύρου ΑΕ, το στιλβωτήριο Συριανός Αντώνης και τη Vernilac ΑΕ. για την προσφορά και την εμπιστοσύνη τους, τις αρχές και τους φορείς της Δονούσας για την υποδειγματική φιλοξενία , την Prisma Audiovisual που για αλλη μία φορά ταξίδεψε μαζί μας και τα μέλη του ΟΦΤΣ Σύρου που συμμετείχαν στη αποστολή. Η πράξη αυτή αποδεικνύει ότι με γνώμονα τη συλλογικότητα και τη συνεργασία γίνονται τα δύσκολα εύκολα και τα πολύπλοκα απλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Διαμαρτυρία της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια