Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός

"Δεν είναι αυτά που επιθυμούσαμε, αλλά είναι ρεαλιστικά" ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι Παπαμανώλης και Γουσγουνέλης - Έντονη κριτική από την μειοψηφία

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός

  • Όχι το επιθυμητό, αλλά για ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό έκαναν λόγο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Σ. Γουσγουνέλης και Γ. Παπαμανώλης

  • Έντονη κριτική από την μειοψηφία με τον Α. Γιαλόγλου να αναφέρεται σε σοβαρές αστοχίες του Τεχνικού Προγράμματος και σημαντικές περικοπές σε ευαίσθητους τομείς στον Προϋπολογισμό

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, σε μαραθώνια συνεδρίαση (τυπικά δύο, καθώς ο προϋπολογισμός απαιτεί ξεχωριστή συνεδρίαση) του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.

Με την θετική ψήφο της παράταξης της Δημοτικής Αρχής και αρνητική από τις παρατάξεις της μειοψηφίας που άσκησαν έντονη κριτική, εκγρίθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ο Δημήτρης Κοσμάς

Στην εισήγηση του Τεχνικού Προγράμματος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Γουσγουνέλης ανέφερε ότι η οικονομική στενότητα δεν επέτρεψε να συνταχθεί το επιθυμητό Τεχνικό Πρόγραμμα, ωστόσο αυτό που παρουσιάστηκε είναι ρεαλιστικό και δίνει έμφαση σε έργα που στοχεύουν κυρίως στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της παιδείας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε ώστε να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα έργα για όλες τις γεωγραφικές ενότητες του Δήμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής του Προϋπολογισμού, αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαμανώλης, που ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός δεν ήταν ο επιθυμητός, αλλά ο εφικτός, προσθέτοντας ότι έχει την έγκριση του Παρατηρητηρίου, όπως είχε αναφέρει και στην προέγκριση του Προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ανακοίνωση για την σημερινή ημέρα του LG AegeanBall Festival

Έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας. με τον επικεφαλής Ανδρέα Γιαλόγλου να μιλά για αστοχία εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού λόγω των πλασματικών στοιχείων που περιέχουν.

Ειδικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα έκανε λόγο για αστοχία που αγγίζει το 75%, αλλά και ότι δεν υπακούει στους κανόνες που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο. Σχετικά με τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε και πάλι στην κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, καυτηριάζοντας ιδιαίτερα τις περικοπές που έγιναν σε τομείς όπως η πρόνοια.

Κατά του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού τάχθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας.