δίκη, ξυλοδαρμός, Super paradise, Βασίλης Πέππος, Νάξος

Στα μαλακά ο σεκιούριτι – Σε κώμα ο Κύπριος για τον ξυλοδαρμό στη Μύκονο

Στα μαλακά έπεσε ο σεκιούριτι του κλάμπ στην Μύκονο που φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά τον Βαγγέλη Πέππο. Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και μετεβλήθη σε βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ο άτυχος Κύπριος που διασκέδαζε στο κλαμπ του νησιού βρίσκεται ακόμη σε κώμα στο νοσοκομείο.

Η σύντροφος του Κύπριου, Αφροδίτη Κλεάνθους, σχολιάζοντας την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Νάξου, είπε στο Star, πως κανένας από την οικογένεια δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.


«Δεν περίμενε κανείς από εμάς να μετατραπεί η κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Για την οικογένεια ήταν πολύ βαριά η απόφαση του Δικαστηρίου, από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ξέρει καλυτέρα από εμάς», είπε χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Κλεάνθους,

Ο Βαγγέλης Πέππος βρίσκεται σε φυτική κατάσταση και νοσηλεύεται ακόμα σε ιδιωτικό Θεραπευτήριο της Κύπρου. Ο Τραυματισμός του συνέβη σε μπαρ της Μυκόνου στις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 και από τότε δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Από την άλλη, η πλευρά του κατηγορουμένου αισθάνεται δικαιωμένη, καθώς κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν υπήρχε πρόθεση από τον κατηγορούμενο να τραυματίσει σοβαρά τον Βαγγέλη Πέππο. Μετά την  μετατροπή του κατηγορητηρίου, η ποινή που  επιβλήθηκε στον σεκιούριτι είναι φυλάκιση 5 ετών με αναστολή και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αφεθεί ελεύθερος….

loading...

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η σωματική βλάβη από αμέλεια, ανεξαρτήτως ειδικότερου χαρακτήρα (αν είναι δηλαδή, απλή, επικίνδυνη ή βαριά) τιμωρείται στο νόμο με ποινή φυλάκισης έως 3 έτη (άρθρο 314 του Π.Κ.). Η βαριά σωματική βλάβη είναι πλημμέλημα που τελείται με δόλο και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών (άρθρο 310 παρ. 1 του Π.Κ., γι’ αυτό και ποινή που επιβλήθηκε στο δράστη ήταν 5 έτη). Όπως πληροφορήθηκα, η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας ήταν να μετατραπεί η κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα, άρθρο 310 παρ. 3 του Π.Κ.). Οι τρεις τακτικοί δικαστές της έδρας συμφώνησαν μαζί της, όχι όμως και οι τέσσερις ένορκοι, που μετέτρεψαν την κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη (δηλαδή πλημμέλημα). Αυτά, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here