Λύση “ανάγκης” που δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Φιλαρμονικής

Βρέθηκε μουσικός, αλλά δεν καλύπτονται πλήρως οι διδακτικές ανάγκες - Απουσία οράματος για το μέλλον καταλογίζουν στην Δημοτική Αρχή τα μέλη της Φιλαρμονικής

0

Λύση “ανάγκης” που δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Φιλαρμονικής

Νέα συνάντηση για το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την πρώτη επεισοδιακή συνάντηση, υπήρξε νέα επαφή για να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Φιλαρμονικής.

Από την πλευρά του Δήμου το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Προσωπικού, Θωμαή Μενδρινού και Αλέξης Αθανασίου, ενώ συμμείχαν μέλη της Φιλαρμονικής, γονείς μαθητών και μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής.

Βρέθηκε μουσικός, αλλά δεν καλύπτονται πλήρως οι διδακτικές ανάγκες

filarmoniki-athanasiou-mendrinouΗ συζήτηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, χωρίς εντάσεις αυτή τη φορά, αλλά με αρκετές διαφωνίες για το θέμα της Φιλαρμονικής και κυρίως την βούληση που έχει ο Δήμος για την επιβίωσή της.

Στην ενημέρωση που έκαναν οι δύο αντιδήμαρχοι γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε μουσικός ο οποίος εργάζεται σε άλλο Δήμο και ο οποίος δέχθηκε να έρχεται για δύο μέρες την εβδομάδα (πιθανότατα Δευτέρα-Τρίτη) για τις ανάγκες της Φιλαρμονικής (μαθήματα και πρόβες). Μάλιστα, βρέθηκε και χορηγία για να καλύπτονται τα έξοδά του (μετακίνηση, διαμονή, αμοιβή).

Μάλιστα, όπως πρόσθεσαν οι Μενδρινού και Αθανασίου, ο συγκεκριμένος ενδιαφέρεται να έρθει μόνιμα στη Σύρο και να αναλάβει την Φιλαρμονική, καθώς θα καταθέσει αίτηση μετάταξης.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου γνωστοποίηση ότι μέσα στο μήνα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη του κ. Μιχάλη Ζαράνη που θα αναλάβει τα μαθήματα κρουστών.

Το πρόβλημα όμως που προέκυψε από αυτή την λύση “ανάγκης” είναι ότι δεν καλύπτονται πλήρως οι διδακτικές ανάγκες της Φιλαρμονικής, καθώς στα όργανα στα οποία εξειδικεύεται ο συγκεκριμένος μουσικός δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη, ωστόσο σε κάποια άλλα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα, καθώς θεωρούνται πιο “βασικά” και είναι περισσότερα τα παιδιά που μαθαίνουν.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους αν οι δύο μέρες θα αρκούν για όλα (μαθήματα και πρόβες), προσθέτοντας πως ο Δήμος φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στην Ορχήστρα και λιγότερο στα μαθήματα.

Απουσία πολιτικής βούλησης και οράματος για την Φιλαρμονική

filarmoniki-synantisiΠαράλληλα, το ζήτημα που απασχόλησε περισσότερο την κουβέντα που έγινε και είναι πιο ουσιαστικό, είναι το μέλλον της Φιλαρμονικής.

Εκεί, οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για το μέλλον και την ύπαρξη της Φιλαρμονικής, καταλογίζοντας την έλλειψη βούλησης και την απουσία οράματος στην Δημοτική Αρχή.

Πολλοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη ίδρυσης Δημοτικού Μουσικού Ωδείου (το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο) ή Δημοτικής Μουσικής Σχολής (πιο εφικτό), αναφέροντας αναλυτικά τι πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα επέρριψαν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή, τονίζοντας ότι έπρεπε ήδη να είχε αρχίσει να “ψάχνεται” για το θέμα και να καταθέτει σε αυτή την συνάντηση εκείνη αυτές τις προτάσεις και όχι να τις ακούει από μέλη και γονείς μαθητών της Φιλαρμονικής.

Από την πλευρά τους, οι δύο αντιδήμαρχοι τόνισαν πως στην παρούσα φάση δόθηκε προτεραιότητα στην άμεση ανάγκη, που ήταν η εύρεση μουσικού για τα μαθήματα των παιδιών και πως θα εξαντληθεί κάθε πιθανή δυνατότητα για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση της Φιλαρμονικής.

Όσον αφορά στην πολιτική βούληση, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι η αναβάθμισή της από Γραφείο σε Μονάδα δίνει απάντηση για τις προθέσεις του Δήμου σχετικά με την Φιλαρμονική.

Συμπερασματικά, οι απαντήσεις των δύο αντιδημάρχων δεν φαίνεται να έπεισαν τους περισσότερους που αποχώρησαν προβληματισμένοι…

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here