Το ιερό λείψανο του Αγίου Αρτεμίου στον Ι.Ν. Αναστάσεως

0
ιερό λείψανο, Άγιος Αρτέμιος, Ι.Ν. Αναστάσεως

Το ιερό λείψανο του Αγίου Αρτεμίου στον Ι.Ν. Αναστάσεως

Με χαρά, ευλάβεια, τιμή και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε το νησί της Σύρου, και συγκεκριμένα η Ενορία του Ιερού Ναού της Αναστάσεως , που εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου του Συνδέσμου Σιτεργατών και Εργατών Λιμένος Σύρουγια το ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, το οποίο διεκομίσθη από τον Ναό του Αγίου Αρτεμίου στην Μύκονο όπου και φυλάσσεται.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία καθώς επίσης και αρτοκλασία. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία του ιερού λειψάνου και της ιερής εικόνας της Αναστάσεως γύρω από τον ναό της Αναστάσεως στην οποία συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, νέοι με παραδοσιακές στολές, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αναστάσεως, Πρόσκοποι καθώς και μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το απόγευμα του Σαββάτου, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεος Γάγγος και ο Νικόλαος Γαβαλάς καθώς και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ/ρος Πέτρος Μαραγκός μετέφεραν το ιερό Λείψανο για προσκύνηση στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Τάλαντα, στο Ίδρυμα του Αγίου Παντελεήμονος καθώς και στο Νοσοκομείο Σύρου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here