Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σε χαμηλούς τόνους η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα - “Επίθεση” της Περιφερειακής Αρχής στην ΥΔΕ Κυκλάδων για την έκθεση παρατηρήσεων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο.

Η συζήτηση του θέματος διεξήχθη σε σχετικά ήπιους τόνους ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και τις παρατάξεις της μειοψηφίας, παρά το γεγονός ότι όλες καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

Πυρά” κατά της ΥΔΕ Κυκλάδων για την έκθεση παρατηρήσεων σχετικά με τον προϋπολογισμό

Ωστόσο τα “πυρά” του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του εισηγητή του προϋπολογισμού Φιλήμονα Ζαννετίδη είχαν αποδέκτη την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) Κυκλάδων και την προϊσταμένη της κα. Μαυρίκου για την έκθεση παρατηρήσεων που συνέταξε για τον προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κυκλάδες: Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ (τελικά αποτελέσματα)

“Το κείμενο που συνέταξε είναι χυδαίο και επαίσχυντο, θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: “Προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την τιμή όχι μόνο της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων. Μας επιπλήττει για δημόσιες σχέσεις, χαρακτηρίζοντας ως τέτοιες την παρουσίαση του τριετούς πλάνου για τον τουρισμό που κάναμε στην Αθήνα”.

Όσον αφορά στον προϋπολιγισμό και απαντώντας στις παρατηρήσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας ανέφερε: “Θα μπορούσα να μιλάω… μήνες ολόκληρους για τα προβλήματα και τα εμπόδια που συναντάμε. Δεν θα το κάνω, εμείς σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε.

Μας κατηγορείτε για ένας προϋπολογισμό που στερείται έργων και δράσεων για την κοινωνία. Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδας που δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για την επισκευή σχολικών μονάδων και αυτό θα συνεχιστεί και το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Λήξη συναγερμού στη Σύρο - Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα απο τη Μύκονο

Είθισται να λέγεται ότι ο προϋπολογισμός είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Δυστυχώς έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι κάτι τέτοιο, να είναι οραματικός. Ζούμε μία παρακμιακή περίοδο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας.

Μέσα σε μία τέτοια κατάσταση κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη θέση που είμαστε ώστε η Περιφέρειά μας να γίνει πιο αποτελεσματική. Για να το πετύχουμε αυτό, καλούμαστε συνεχώς να υπερβούμε πολλά και μεγάλα εμπόδια”.

Μακρυωνίτης: “Ο προϋπολογισμός είναι… copy-paste των προηγούμενων ετών”

Από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής και περιφερειακών συμβούλιων των παρατάξεων της μειοψηφίας έγιναν διάφορες παρατηρήσεις, σε σχετικά ήπιους τόνους, σχετικά με αυτά που περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νάξος: Στις φυλακές για τη δολοφονία του Τάκη

Ίσως η πιο… αιχμηρή τοποθέτηση έγινε από τον περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Τζώρτζη Μακρυωνίτη: “Ο προϋπολογισμός που μας παρουσιάζετε σήμερα είναι… copy-paste με αυτούς των προηγούμενων ετών. Δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις, αλλά από έργα τίποτα! Πρέπει να σκύψετε πάνω από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να κάνετε σοβαρό σχεδιασμό. Δείτε την πραγματικότητα και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών”.

perifereiako-symvoulio-proypologismos1