Ψήφισμα για την επανατοποθέτηση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Ερμούπολης

0
Ψήφισμα, Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, παραλία, Ερμούπολης

Ψήφισμα για την επανατοποθέτηση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Ερμούπολης

Ο Σύλλογος Κατοίκων Κέντρου Ερμούπολης, καλεί του δημότες της Σύρου να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του για την επανατοποθέτηση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Ερμούπολης.

Για τους κατοίκους του κέντρου το έργο της ανάπλασης της παραλίας δε θεωρείται περαιωμένο αν δεν επανατοποθετηθεί το μνημείο στην αρχική του θέση, επειδή αυτό αποτελεί Σύμβολο ενότητας, θυσιών, αγώνων και αντίστασης σε κάθε μορφή φασισμού.

Η Δημοτική Αρχή, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, μας έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν έχει καμιά διάθεση αποκατάστασης της ιστορίας τους τόπου μας με την επανατοποθέτηση του μνημείου, ενώ οι δικαιολογίες που κατά καιρούς προβάλλονται από διάφορους δημοτικούς συμβούλους, (ότι τάχα εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη του τόπου ή ότι ο Μιαούλης δεν μπορεί να βλέπει τα οπίσθια της Νίκης), κατ’ εμάς, θεωρούνται τουλάχιστον γελοίες.

Ακόμη και η ένταξη της αποκατάστασης του μνημείου στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου Σύρου δεν σημαίνει τίποτα το χειροπιαστό. Τροποποιήσεις προϋπολογισμών, πάγωμα και απεντάξεις έργων μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Αντί να γίνεται κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε δραστηριότητες αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας, θα έπρεπε η επανατοποθέτηση του μνημείου να είναι άμεσης προτεραιότητας για μια δημοτική αρχή που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία αυτού του τόπου. Το οφείλουμε στους 8.500 νεκρούς κατά τη διάρκεια της κατοχής. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που αντιστάθηκαν σε κάθε μορφής φασισμό. Το οφείλουμε στους ανάπηρους πολέμου. Το οφείλουμε εντέλει στην ιστορία αυτού του τόπου.

Η δημοτική αρχή ας μη φανεί για μια ακόμη φορά ανιστόρητη και μικρόψυχη και ας αποκαταστήσει άμεσα το μνημείο.

Γι’ αυτό καλούμε τους δημότες της Σύρου να συμμετάσχουν με την υπογραφή τους ηλεκτρονικά στο https://goo.gl/DumT55 ώστε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στη δημοτική αρχή.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

Ασμάνη Ελένη

Αληφραγκής Μηνάς

Ξενοπούλου Καλλιόπη

Διαμαντάκη Δέσποινα

Φουτσιτζίδου Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here