Στο θέατρο Απόλλων οι έφηβοι χορευτές «ξόρκισαν» τον εκφοβισμό χορεύοντας

Δυνατές στιγμές, προβληματισμούς και συγκινήσεις που δεν φανταζόμασταν και κρατούμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον πρόσφερε η παράσταση "No Bullying"

0

Στο θέατρο Απόλλων οι έφηβοι χορευτές «ξόρκισαν» τον εκφοβισμό χορεύοντας

Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 Οκτωβρίου 2016, η Ομάδα Χορού του Εργαστηρίου Τεχνών Αιγαίου της Γεωργίας Ράπτη, που προσκάλεσε η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, μας πρόσφερε δυνατές στιγμές, προβληματισμούς και συγκινήσεις, που δεν φανταζόμασταν και κρατούμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Έξι χορεύτριες (Αρμακόλα Γεωργία, Βελαλοπούλου Δανάη, Δελωτή Ίριδα, Πετροπούλου Αλίκη, Τριγώνη Σοφία, Φώσκολου Αντωνία) κι ένας χορευτής (Μιλτιάδης Καστορίνης), όλοι έφηβοι, μας ήλθαν από την Τήνο την Πέμπτη (μετά το σχολείο τους) με την εμψυχώτριά τους Γεωργία Ράπτη και με μεράκι και ζήλο ξεδίπλωσαν χορευτικά τα μηνύματά τους, που συμπυκνώθηκαν σε ένα: να ορθώνουμε το ανάστημά μας στον εκφοβισμό, όπου κι αν τον βρίσκουμε.

Το κοινό των «μεγάλων» της Πέμπτης και το κοινό των «μικρών» της Παρασκευής εκτίμησε αυτά τα μηνύματα, που σύνθεσε η δημιουργός της παράστασης Γεωργία Ράπτη. Οι μικροί μαθητές, που την παρακολούθησαν, το εκδήλωσαν με ενθουσιασμό.

Στους μεγαλύτερους μαθητές, που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, η Ομάδα Χορού στέλνει το μήνυμα: Είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι άνθρωποι.

no-bullying3 no-bullying2 no-bullying1