βουτιές, Κολυμβητήριο, πισίνα, Σύρος, νερό, καυτό,

Ώρα για βουτιές…

Όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας, στις 16 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε το έργο της Τηλεθέρμανσης στο Κολυμβητήριο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου γι αυτό το έργο πνοής, που θα επιτρέψει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τουλάχιστον δέκα μήνες το χρόνο.

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση το έργο της τηλεθέρμανσης του  Κολυμβητηρίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης μέσω της απορριπτόμενης θερμότητας της ΔΕΗ. Το αναφερόμενο έργο αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς παρέχει νέες δυνατότητες χρήσης του κολυμβητηρίου από τα παιδιά, τους νέους και τους αθλητές, ενώ μας δίνει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής με σύγχρονες προδιαγραφές, βάσει της πράσινης τεχνολογίας, που θα επιτρέψει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τουλάχιστον δέκα (10) μήνες το χρόνο. Το σύντομο διάστημα που θα παραμένει κλειστό περιλαμβάνει τους μήνες με έντονο κρύο και θα αξιοποιείται, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ταυτόχρονα, το εν λόγω σύστημα θερμαίνει το ζεστό νερό χρήσης του κολυμβητηρίου με δυνατότητα λειτουργίας, εφόσον απαιτείται, και για τη θέρμανση του κτιρίου. Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, όσον αφορά στη θέρμανση της πισίνας μέσω της απορριπτόμενης ενέργειας από τη ΔΕΗ, η τρέχουσα χρονιά θα θεωρηθεί δοκιμαστική περίοδος.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα στις γηρασμένες δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας και, με πλήρη συναίσθηση ευθύνης, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους. Δεδομένης, της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και του δραματικού περιορισμού των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναζητά διαρκώς τρόπους αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών του, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους και επιδιώκοντας την ωρίμανση των αναγκαίων έργων (μελέτες, αδειοδοτήσεις), προκειμένου αφενός να εξασφαλίσει κατάλληλες και ασφαλείς εγκαταστάσεις για παιδιά και αθλητές και αφετέρου να προάγει το αθλητικό πνεύμα.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here